|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
jak to rozumiec? kolor złoty |
| Autor |
Wiadomość |
agucha1712
Praktyk

Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Maj 2014 Posty: 89 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 14 Październik 2016, 21:10 jak to rozumiec? kolor złoty
|
|
|
zrobilam zgodnie z briefem logo ze złotym gradientem
otrzymałam od klienta infromacje : "kolor, który będziemy wykorzystywać: 1. Gradient złoty (jak w wybranym projekcie) 2. Złoty 3. Imitujący złoto (zgodnie z paletą barw) 4. Czarny Logo na białym, przeźroczystym i ciemnym tle"
nie do końca wiem o co chodzi w 2,3 i 4 punkcie.ktoś coś? |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 14 Październik 2016, 22:38
|
|
|
No to zależy jak drukowane.
Ogólnie jeśli klient płaci za dodatkowy kolor to zwyczajowo używa się spotowego PANTONE 871 C. Tak jak dla srebrnego używa się 877 C. Jednak ostatnie rozszerzanie palety kolorów metalicznych przez PANTONE urodziło ze 30 nowych odcieni złotego, ciężko więc określić. Najlepiej wziąć wzornik do klienta i niech wskaże paluchem. No chyba, że masz ten złoty rozpisany w CMYK i RGB.
Co do punktów to pewnie chodziło im, żeby jedna wersja była cieniowana, druga w solidnym kolorze, trzecia w monochromie (czarny/białym - czarny/bez tła (np. w PNG, bo z tego rozumiem, że chodzi o materiały elektroniczne) - biały/czarnym LUB czarny/szarym).
Mogłabys precyzować nieco kwestie i może dać jakieś back-story. Łatwiej wtedy odpowiedzieć
 |
|
|
|
 |
agucha1712
Praktyk

Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Maj 2014 Posty: 89 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 16 Październik 2016, 12:52
|
|
|
| ok dziekuje:) rozjaśniłeś mi nieco w mym umyśle :d |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|