|
Problem z instalacją X8 |
| Autor |
Wiadomość |
rychlu404
Początkujący

|
Wysłany: 2 Sierpień 2016, 11:31 Problem z instalacją X8
|
|
|
sytuacja taka:
W firmie poproszono mnie o sprawdzenie komputera wraz z prośbą o uaktualnienie systemu do Win10 (wcześniej był Win 8.1) oraz zainstalowanie corela x8.
Nie ma problemu, odinstalowałem starego corela x4 (tylko taki był widoczny na liście programów) w między czasie pobrałem aktualizacje do systemu.
Po zaktualizowaniu sytemu przystąpiłem do instalacji Corela
płytka - instalator - zaczyna kopiować pliki "Redistributable" (domyślam się że chodzi tu o pliki Visual C++) wyskakuje taki błąd:
Zainstalowanie tego produktu nie jest możliwe, ponieważ jest już zainstalowana jego inna wersja. Aby zainstalować ten produkt, należy najpierw odinstalować istniejącą wersję. Aby zakończyć instalację, kliknij przycisk Zakończ.
i instalacja siada
próbowałem już wszystkich znanych mi sposobów (oraz wszystko co znalazłem na google)
próbowałem czyścić rejestr za pomocą revo uninstaler pro
wyczyściłem cały dysk z wszelkich plików powiązanych z corelem
zainstalowałem najnowszą wersję Visual C++
itd. itd.
po odznaczeniu opcji "pokaż tylko logi kompatybilne z Windows 10" oraz " pokaż tylko 64-bit logi" revo cały czas pokazuje mi w "Bazie logów" szereg programów Corel PaintShop Pro X3 /X5 / X7
pobierałem cleenery i dalej instalacja jest niemożliwa
obawiam się, że najprostsze rozwiązanie to będzie instalacja świeżego systemu ale bardzo chciałbym tego uniknąć
może ktoś będzie miał jakiś sensowny pomysł |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Sierpień 2016, 11:57
|
|
|
| trza w apdata powywalac tempy i inne pierdolki no a przedewszystkim trza w kompie ustawic pokaz chronione pliki systemu i powywalac o ile pamikec mnie nie myli chyba w common files foldery corela |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7699 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2 Sierpień 2016, 17:05
|
|
|
| Innymi słowy, po odinstalowaniu programu usunąć wszystko związane z CorelDraw w AppData oraz Rejestrze i dopiero instalować nową wersję . Pisaliśmy o tym już wielokrotnie. |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7699 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 7 Wrzesień 2016, 11:01
|
|
|
Trzeba odinstalować Microsoft Visual C++ 2015 distributable (x64) i Microsoft Visual C++ 2015 distributable (x86) i Corel X8 się zainstaluje. Instalator chce zainstalować starsze wersje i stąd problem. Po instalacji Corela można znowu zainstalować te nowsze paczki, żeby działały programy, które ich potrzebują.
---------------------------------------
Koleś znaleziony na liście Directory of Dictionary Attacker IPs - Został usunięty ,metodę zostawiłem do sprawdzenia . |
|
|
|
 |
|
|