|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Pliki .cdr w tekście |
| Autor |
Wiadomość |
Paweł91
Początkujący

|
Wysłany: 14 Styczeń 2017, 21:09 Pliki .cdr w tekście
|
|
|
Dzień dobry,
czy ktoś orientuje się co autor ma na myśli:
"Wszystkie mapy, ilustracje oraz schematy prosimy zamieszczać w treści artykułu w formacie wektorowym (np. CDR) z zachowaniem białego tła."
Mam napisany artykuł, a w nim 2 mapy zrobione w corelu. Publikowałem już artykuły w innych wydawnictwach i zawsze chcieli pliki corella odzielnie - jako załączniki, a w tekście ewentualnie po prostu obraz jpg.
Pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją, żeby chcieli plik .cdr w wordzie. Da się wogóle coś takiego wykonać - obraz wektorowy wrzucić do worda?
Dziękuję za wszelkie rady |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 14 Styczeń 2017, 22:04
|
|
|
W Wordzie jest opcja "WSTAW " po wybraniu z pliku ,można wybrać plik CorelDraw (cdr.)
Chciałem sprawdzić jak to funkcjonuje,niestety mam nowego Corela i starego Word 2003 .
Próbowałem ,ale się chyba niespecjalnie lubią . |
|
|
|
 |
Oganesson
Bywalec

Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Sty 2017 Posty: 26 Skąd: LonKra
|
Wysłany: 15 Styczeń 2017, 11:46
|
|
|
| Spróbuj zrobić -kopiuj plik Cdr i wklej w Wordzie.(Działa dla X-6 i MS office 2007) |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Styczeń 2017, 12:02
|
|
|
| jak najbardziej mozna,Insert-Object w popup wybierasz coreldraw graphics-w tym wypadku wbuduje Ci sie w worda pulpit corela i poprostu PPM na ramke i importujes.Mozesz tez zaznaczyc kwadracik Display in icon i w tedy otworzy sie corel,no i to samo tylko importujes do corela i zamykasz corela,w tedy bedziesz mial w wordzie ikone |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|