|
problem z odświerzaniem Corel X2 oraz Windows XP |
| Autor |
Wiadomość |
pauza
Początkujący PAUZA

|
Wysłany: 27 Styczeń 2008, 22:07 problem z odświerzaniem Corel X2 oraz Windows XP
|
|
|
Witam nowych kolegów:)
Problem z jakim się borykam polega najprawdopodobniej na odświerzaniu ?ekranu? ;)
Mianowicie obiekty po trudniejszej a czasem nawet najprostrzej akcji przeciągnięcia ?gasną?znikają? no jak tego nie nazwać przestają być wyświetlane oczywiście jeśli patrze na menadżera to owe np. prostokąty istnieją jednakże nie jest wyświetlany ani outline ani ewentualny fill się nie pojawia. Kontur dopiero po kliknięciu w miejsce gdzie uwcześnie się go zostawiło pojawia się.
Strasznie mi to przeszkadza zmieniłem pamięć na 75% dla programu myślalem że pomoże niestety nie:( A w mojej książeczce nie opisane są opcje z zakładki -properties tak szczegółowo:(
Możecie pomóc i powiedzieć którą opcję zaptaszyć w -generals:) bądź odptaszyć ;)
pozdr@wiam
czekając na pomoc:) |
|
|
|
 |
miro88
Doradca

Pomógł: 5 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 119 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 27 Styczeń 2008, 22:45
|
|
|
| Czy po odświeżeniu okna (Ctrl+W) lub powiększeniu i pomniejszeniu obrazu obiekty również są niewidoczne? |
|
|
|
 |
pauza
Początkujący PAUZA

|
Wysłany: 27 Styczeń 2008, 23:11
|
|
|
| miro88 napisał/a: | | Czy po odświeżeniu okna (Ctrl+W) lub powiększeniu i pomniejszeniu obrazu obiekty również są niewidoczne? |
niestety nie pomaga ani powiekszanie ani pomiejszanie, probowalem rowniez poprzez skrot klawiszowy (Crtl+W) :((( nie dziala (poprostu się załamuje)
nie mam pojęcia w czym tkwi problem sprzet jaki posiadam to:
2x1.66MHZ
1.5GB RAM'u
80GB DYSK
GeForce 7300GO (512MB RAM'u)
(wykluczam rownież hardware poniewaz spelniam norme nawet z delikatna:) nadwyzka)
Zainstalowałem na początku wersje ewaluacyjna Corela X3 ale niestety ten sam blad mnie poprostu wyprowadzal z rownowagi psychicznej. Pomyslalem o wersji X2 no ale niestety rowniez:(((
Nie chcem probowac z 11 jestem bardziej niz pewien iz problem sie powtorzy:((
Dodaje zalacznik z foto o co dokladnie chodzi:)
Untitled-1.jpg kurcze i znow musze zgadywac:( (moze pomoze obrazek) |
Pobierz Plik ściągnięto 323 raz(y) 33.27 KB |
|
|
|
|
 |
miro88
Doradca

Pomógł: 5 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 119 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 28 Styczeń 2008, 00:00
|
|
|
Od dawna pojawił się ten problem? Czy to się stało bez jakiejkolwiek przyczyny? Widzę że masz wersję angielską więc proponuję tak
a) ściągnij stąd http://www.softwarepatch.com/graphics/index.html patcha do Twojej wersji Corela i zobacz czy pomaga to coś
b) F8 podczas uruchamiania programu - zostaną przywrócone fabryczne ustawienia
Jeśli to nie pomoże to pozostaje moim zdaniem ponowna instalacja programu. |
|
|
|
 |
pauza
Początkujący PAUZA

|
Wysłany: 28 Styczeń 2008, 00:12
|
|
|
sciagnolem niestety wyskakuje error iz nie mam lub posiadam niewlasciwa wersje Corela:( Nieszczescia podobno chodza parami, ale to juz tragedia:( |
|
|
|
 |
DooSHeK
Znawca

Pomógł: 9 razy Wiek: 44 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 157 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 30 Styczeń 2008, 16:19
|
|
|
hmm jeśli występuje ten problem również z innymi wersjami Corela to moze to problem ze sterami do grafiki. Spróbuj uaktualnić do najnowszych.
możesz spróbować w opcjach Obszar roboczy/Wyświetlanie (nie wiem jak to w eng. w pl druga od góry pod Ogólne (Generals?))
odptaszyć pierwszą opcję Przerywanie odświerzania |
|
|
|
 |
|
|