|
problem z zapisem krzywych jako plt |
| Autor |
Wiadomość |
SSmotocykle
Początkujący

Wersja CorelDRAW: X6
|
Wysłany: 30 Styczeń 2017, 19:32 problem z zapisem krzywych jako plt
|
|
|
| Witam serdecznie i prosze o pomoc. wczesniej korzystalem z corela 12 i nigdy nie mialem takich problemow, mianowicie chodzi o to ze w trakcie rysowania i zmiany prostych w krzywe wszystko jest ok, ale po zapisie pliku jako PLT i probie otworzenia go w corelu proste, ktore zmienilem w krzywe znow wracaja do prostych, niemam zielonego pojecia co jest grane, jak wczesniej wspominalem w corelu 12 nigdy nie mialem takich problemow. z gory dziekuje za pomoc |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Styczeń 2017, 20:10
|
|
|
hym,plt powiadasz,hym pewnie chodzi o punkt zboru,daj jeden wezel dodatkowo powinno rozwiazac problem,kumasz? narysuj cokolwiek i dodaj sztucznie dodatkowy wezel,mam nadzieje ze wiesz jak dodac wezel? jesli nie to tym zielonym plusikiem na pasku narzedzi u gory |
|
|
|
 |
SSmotocykle
Początkujący

|
Wysłany: 30 Styczeń 2017, 20:20
|
|
|
| bidon184 napisał/a: | hym,plt powiadasz,hym pewnie chodzi o punkt zboru,daj jeden wezel dodatkowo powinno rozwiazac problem,kumasz? narysuj cokolwiek i dodaj sztucznie dodatkowy wezel,mam nadzieje ze wiesz jak dodac wezel? jesli nie to tym zielonym plusikiem na pasku narzedzi u gory |
tego juz akurat probowalem... nic nie daje |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Styczeń 2017, 20:24
|
|
|
| daj plik,bo to jest zbyt tajemnicze zeby tak zgadnac |
|
|
|
 |
SSmotocykle
Początkujący

|
Wysłany: 30 Styczeń 2017, 20:29
|
|
|
| Szczerze mowiac to niema sensu wysylanie pliku bo teraz jestem juz na etapie rysowania byle czego, co tylko zmienie w krzywe i zapisze jako plt.w corelu 12 mialem kiedys podobny problem ale tylko przy duzych okregach z mala iloscia wezlow, w tedy metoda o ktorej mowiles pomagala, tutaj nawet przy malych lukach mimo ze dodaje nawet kilka dodatkowych "punktow" nic nie daje. sam juz niewiem, moze to cos w ustawieniach |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 30 Styczeń 2017, 21:10
|
|
|
| Do czego jest Ci potrzebny taki "starożytny" format zapisu? |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 30 Styczeń 2017, 21:11
|
|
|
SSmotocykle, co ci mam powiedzieć? Nabazgrałem takie zawijasy, że sam Pollock by się nie powstydził i zapisałem jako PLT. Po otwarciu grało jak ta lala. Od kiedy masz tego X6? Ja co prawda mam X7, ale nie sadzę, żeby tak skopali między wersjami, szczególnie, że we wcześniejszych działało. Masz wszystkie update'y? Jak tak to może przeinstaluj Corela?
To jeden z problemów pod tytułem U MNIE DZIAŁA... |
|
|
|
 |
SSmotocykle
Początkujący

|
Wysłany: 30 Styczeń 2017, 21:19
|
|
|
| co tu duzo mowic... jak pewnie zauwazyliscie jestem laikiem. X6 mam od kilku dni, wczesniej z 12 nie mialem zadnych problemow. Prowadze serwis motocykli i praca z corelem i naklejkami byla tylko rozszerzeniem dzialalnosci, stad moja znajomosc corela jest dosc znikoma (do naklejek poptrzebowalem prostych funkcji). Mimo to probowalem juz chyba na wszystkie sposoby (znane mi lub wyczytane w necie) i nic. |
|
|
|
 |
Cysorz

|
Wysłany: 30 Styczeń 2017, 21:48
|
|
|
No dobrze, ale napisz do czego jest Ci potrzebny przestarzały, nieużywany praktycznie już format?
Może znajdziemy lepsze rozwiązanie? |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 30 Styczeń 2017, 21:49
|
|
|
Shame,
Wykasowałem wpisy. |
|
|
|
 |
SSmotocykle
Początkujący

|
Wysłany: 30 Styczeń 2017, 22:05
|
|
|
| Cysorz napisał/a: | No dobrze, ale napisz do czego jest Ci potrzebny przestarzały, nieużywany praktycznie już format?
Może znajdziemy lepsze rozwiązanie? |
zawsze z niego korzystalem i bylo ok. jaki inny format wykorzystac dla artcuta? |
|
|
|
 |
Cysorz

|
Wysłany: 30 Styczeń 2017, 22:27
|
|
|
Nie znam tego programu, ale z tego co wyczytałem poza formatami natywnymi nie czyta nic innego poza *.plt.
Normalnie szczęka mi opadła. No ale później doczytałem, że to chiński program sprzed lat, więc pewnie to możliwe...
No cóż - skoro nie ma innego wyjścia, to się pochylimy nad problemem .
Dołącz przykładowy plik *.cdr i z niego wyimportowany *.plt. |
|
|
|
 |
SSmotocykle
Początkujący

|
Wysłany: 30 Styczeń 2017, 22:55
|
|
|
dla takiego laika jak ja to kolejny problem... jak to zrobic? z gory przepraszam za brak umiejetnosci i dziekuje za wyrozumienie |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Styczeń 2017, 23:09
|
|
|
safari wali bugi koledzy a co do tematu to wyeksportuj pliki potem najlepiej zzipuj i dolacz do vpostu czyli piszesz post potem podglad i dalej daz rade |
|
|
|
 |
SSmotocykle
Początkujący

|
Wysłany: 30 Styczeń 2017, 23:20
|
|
|
| juz znalazlem. ponowna instalacja pomogla. Dziekuje za pomoc i wyrozumialosc |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Styczeń 2017, 23:31
|
|
|
to nas cieszy,swoja droga jak ta mlodziez kojazy informacje? jestem zszokowany ,na takim np facebooku to potrafi wszystko,a na takim prostym php sie wylozy,naprawde wracajcie 8 klasowe podstawowki bo nam mlodziez traci kumacje podstaw |
|
|
|
 |
SSmotocykle
Początkujący

|
Wysłany: 31 Styczeń 2017, 14:42
|
|
|
| bidon184 napisał/a: | to nas cieszy,swoja droga jak ta mlodziez kojazy informacje? jestem zszokowany ,na takim np facebooku to potrafi wszystko,a na takim prostym php sie wylozy,naprawde wracajcie 8 klasowe podstawowki bo nam mlodziez traci kumacje podstaw |
Widzde ze dziekowanie za wyrozumialosc bylo zbyt pochopne. Tak dla jasnosci to prowadze serwis motocykli, ktory dziala bardzo dobrze i mam 32 lata... Jak wspomnialem wczesniej naklejki to tylko rozszerzenie dzialalnosci, fakt ze niemam zbyt duzego pojecia o obsludze tych wszystkich internetowych pierdol to nie powod zeby tak podchodzic do tematu, ale dziekuje za pomoc |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 31 Styczeń 2017, 15:36
|
|
|
a to przepraszam,myslalem zes mlodym obywatelem uuuupsss |
|