|
Mysz do Corela? |
| Autor |
Wiadomość |
Ryszard84
Początkujący

Wersja CorelDRAW: X5
|
Wysłany: 27 Styczeń 2016, 22:49 Mysz do Corela?
|
|
|
Witam
Ktoś może polecić jakąś dobrą mysz do corela? Najlepiej z dodatkowymi przyciskami. |
|
|
|
 |
DoluDesign
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 13 razy Dołączył: 09 Mar 2014 Posty: 354 Skąd: Wołomin
|
Wysłany: 27 Styczeń 2016, 22:51
|
|
|
| steelseries rival |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 27 Styczeń 2016, 23:00
|
|
|
Jakakolwiek, najlepiej wygodna.
Przy okazji - nie wszyscy to wiedzą, ale o "czułości" myszy (na standardowych ustawieniach) decyduje głównie podkładka/powierzchnia pod nią a nie ilość wypisanych dpi na pudełku! |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 28 Styczeń 2016, 01:08
|
|
|
Nie ma dobrego gryzonia do Corela, do Corela i wszelakich innych programów graficznych to tylko tablet. W domu od półtora roku nie mam przyczepionej do blaszaka myszy i wcale mi jej nie brakuje. Dobry tablet niestety kosztuje "nieco" więcej niż mysz, ale jak raz spróbujesz, to żadnego innego rozwiązania nie będziesz brał pod uwagę.
Cesarzu mówisz o gryzoniach muzealnych? |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 28 Styczeń 2016, 01:12
|
|
|
| Cysorz napisał/a: | Jakakolwiek, najlepiej wygodna.
Przy okazji - nie wszyscy to wiedzą, ale o "czułości" myszy (na standardowych ustawieniach) decyduje głównie podkładka/powierzchnia pod nią a nie ilość wypisanych dpi na pudełku! |
Szczera prawda. Miałem mysz ze Steelseries (odnośnie posta Dolu) w robocie i teraz w domu mam bardzo podobną z Trusta GTX 25, o ponad połowę tańszą i nie widzę żadnej różnicy (Trust chyba nawet bardziej mi podpasił). Jednak godnym odnotowania jest fakt, że w obu przypadkach miałem i mam pro podkładkę, niby dla graczy, po której się dobrze ślizga myszka.
Dodatkowo, nie łam sobie głowy firmowym oprogramowaniem np. do konfiguracji przycisków. Ja w obecnym Trust-cie mam 2 dodatkowe, plus kółko klika (czyli w sumie trzy) i obsługuje go bez problemu najlepszy moim zdaniem soft - i do tego darmowy - X-Mouse Button Control. Programik przechwytuje i dowolnie konfiguruje działanie przycisków. Polecam. |
|
|
|
 |
DoluDesign
Profesjonalista

|
Wysłany: 28 Styczeń 2016, 02:05
|
|
|
| Cysorz napisał/a: | | Jakakolwiek, najlepiej wygodna. |
Tu dodawać nic nie trzeba
Rival mi przypasował bo jest spora gabarytowo, plus kilka dodatkowych przycisków i gumy na bokach
więc polecam z czystym sumieniem jak będzie w dłoni leżała |
|
|
|
 |
Trurl
Ekspert

Pomógł: 66 razy Wiek: 71 Dołączył: 04 Lut 2009 Posty: 953 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29 Styczeń 2016, 11:13
|
|
|
| Cytat: | | Najlepiej z dodatkowymi przyciskami. |
A po co Ci dodatkowe przyciski? Wystarczą dwa klawisze. Gdybyś pracował w Corelu, to byś o tym wiedział. |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Styczeń 2016, 12:40
|
|
|
| ooo przyciski sie przydaja jak nie wiem co ,ja mam ustawione na przod i tyl,naprawde ulatwia nawigacje po folderach itd,mam trusta i jestem zadowolony,dodatkowo ma jescze przycisk z dpi tez nieraz przydatny |
|
|
|
 |
Ryszard84
Początkujący

Wersja CorelDRAW: X5
|
Wysłany: 29 Styczeń 2016, 18:49
|
|
|
| Dzięki, co do przycisków to z mojej strony dwa dodatkowe bardzo by mi się przydały, w szczególności gdy pracuję w fotelu a nie przy biurku :) A podkładki pod mysz nie używam już od 4 lat i póki bateria w myszy dobra nie widzę zbytniej różnicy. |
|
|
|
 |
DoluDesign
Profesjonalista

|
Wysłany: 4 Kwiecień 2017, 23:41
|
|
|
W ciągu niecałych 3-ech lat poszła się j**** druga mysz steelseries rival 300 (Scroll w obu, w jednej też lewy przycisk), która miała być idealna do gier typu CS itp, ani razu nie było na niej grane, tylko grafika. Ogólnie mysz strasznie wygodna i spora gabarytowo, ale mało wytrzymała.
Zastanawiam się teraz nad Razer Deathadder - podobna gabarytowo, ale jak z wytrzymałością?
Wybaczcie, że polecałem
 |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 5 Kwiecień 2017, 18:22
|
|
|
Obecnie (już od roku) mam nowa myszkę: A4Tech Model Bloody V8. Jest tylko dla praworęcznych, ponieważ jest profilowana, ale ma bardzo fajną cechę - aluminiowe ślizgacze od spodu. No po prostu pięknie się prowadzi. Duża możliwość konfiguracji - nie tylko DPI (od 100 do 3200) ale też częstotliwość odświeżania itp.. Ma dwa dodatkowe przyciski z lewej (to już chyba standard), klikalne i "przechylalne" w prawo kółko. Do tego ładne podświetlenie. Z racji, że to mysz gaming'owa to ma jeszcze 3 przyciski, które w grach robią cuda po tytułem "seria 3-pociskowa" czy inne pierdoły.
Jak na razie - polecam Nie jest zabójczo droga - 69 pln. |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7699 Skąd: Gdynia
|
|
|
|
 |
DoluDesign
Profesjonalista

|
Wysłany: 7 Kwiecień 2017, 21:01
|
|
|
| Zastanawiam się nad dwoma wyżej wymienionymi, dużą łapkę mam i sporo się pracuje, wiec wygoda najważniejsza ;) |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 8 Kwiecień 2017, 00:07
|
|
|
Dostałem właśnie za projekt w prezencie taką "wypasioną" myszkę: kosmiczne kształty, kupa dodatkowych przycisków, światełka jakieś, sprzętowa zmiana dpi (?), czułości oraz szybkości poruszania i nie wiem co jeszcze. Podobno dwie stówy kosztuje. No używam na razie, klient musi odczuć jaki to wdzięczny jestem (kasa jeszcze w drodze) a bywa u mnie codziennie.
Najbardziej mnie wkurzają te dodatkowe przyciski powyżej kciuka bo mnie po prostu w niego uciskają. Jeszcze kilka dni a pieprznę ją do kosza a sam wrócę do 2-przyciskowego, tradycyjnego Logitecha za 40 złotych, który z opcji dodatkowych ma scrolla... |
|
|
|
 |
Dagras
Początkujący

Wiek: 42 Dołączył: 08 Maj 2017 Posty: 1 Skąd: Radzyń Podlaski
|
Wysłany: 8 Maj 2017, 22:45
|
|
|
Ja również nie działam na jakimś wygórowanym sprzęcie. Żaden wymyślny wygląd i kształt, który umożliwia pracę też lewą ręką, co było dla mnie warunkiem. Wystarcza do moich prac. W sumie to nie wiem co więcej mogłaby mieć mysz i w czym mogłaby być lepsza. Auoza,
wygląda tak: Auoza mouse Często akurat korzystam ze scroll`a i tu akurat jego praca w zupełności mi odpowiada. |
| Ostatnio zmieniony przez Cysorz 9 Maj 2017, 17:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tegraf
Ekspert tegraf

Pomógł: 74 razy Dołączył: 21 Mar 2011 Posty: 1954 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 9 Maj 2017, 06:34
|
|
|
Dagras, gdybyś był bardziej kumaty, to może byś wiedział, że spamerskie wpisy na forum mają atrybut "nofollow". To oznacza, że link z forum do sklepu nie jest indeksowany - czyli z punktu widzenia SEO jest to działanie kompletnie bez znaczenia.
Czyli: musiałeś założyć tu konto, natrudzić się nad ułożeniem tekstu niby to na temat - i ostatecznie zrobiłeś wielką kupę. Zniknie z czasem, jak każdy smród. |
|
|
|
 |
|
|