|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Kilka pytani |
Autor |
Wiadomość |
darasmo
Początkujący
|
Wysłany: 23 Luty 2008, 18:50 Kilka pytani
|
|
|
Witam
Dużo sie dowiedziałem na tym forum, mam na myśli całe. Więc zadałem kilka pytań w części coreldraw więc teraz mam też pare pytań w PP.
Więc do rzeczy.
Jak można zrobic poswiate za osobą lub obiektem.
Czy jest możliwości zrobienia jedno kolorowe zdjęcie to chyba nazywa się kolaż.
I jak można zrobić żeby postać była w jednolitym kolorze, tzn np czarnym. Oczywiście postaci jest wycięta ze zdjęcia.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrwiam |
|
|
|
|
Wamper
Początkujący Centralne newbie!
|
Wysłany: 25 Luty 2008, 14:07 Re: Kilka pytani
|
|
|
darasmo napisał/a: |
1. Jak można zrobic poswiate za osobą lub obiektem.
3. I jak można zrobić żeby postać była w jednolitym kolorze, tzn np czarnym. Oczywiście postaci jest wycięta ze zdjęcia.
|
1. Zaznaczasz interesujący Cię obiekt, kopiujesz go, kolorujesz jeśli chcesz, dajesz na warstwę poniżej właściwego obiektu, potem Efekty>Rozmycie>Rozmycie gaussowskie i jest
3. Jeżeli masz już wyciętą postać to wystarczy, że zrobisz z niej maskę i z menu Obraz>Dostosuj>"Kontrast, jasność, intensywność" zmniejszysz jasność do najniższej wartości. Ewentualnie drugi sposób, po prostu wypełnić czarnym kolorem maskę.
:) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|