|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
CoreDraw - Nauka dla początkującego |
Autor |
Wiadomość |
miran
Początkujący
|
Wysłany: 26 Październik 2018, 16:39 CoreDraw - Nauka dla początkującego
|
|
|
Witam.
Jak widać jestem świeży na forum jak i obsłudze Corela.
A więc chciałbym poradzić się w sprawie wyboru nauki dla tego programu.
Jestem osoba która nigdy wcześniej nie miała styczności z Corelem dlatego chciałbym was prosić o opinie jaka droga nauki jest najlepsza? Chodzi mi głównie o to czy wybrać płatne kursy online (koszt 40-70 zł) czy też najłatwiej będzie zgłosić się do firm które takie kursy prowadzą (koszt 400 zł za 8h do 900 zł + za kurs kilku dniowy)? Czy może też warto nie przepłacać i wybrać darmowe kursy online (np. youtube)?
Może ktoś z was korzystał z jakiegoś kursu?
Zastanawiam się również nad wersja samego Corela, którą będę musiał kupić. Ma być to wersja x6 kupiona w serwisach aukcyjnych czy też zakupić najnowsza wersję 2018?
Różnica oczywiście w cenie lecz chodzi mi o sama naukę, która głównie będzie mi służyła do przekształcenia grafiki rastrowej w grafikę wektorową, dalej do plotera tnącego na folii. Będą to rożnego rodzaju napisy lub loga (1-3 kolorowe) |
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7680 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 26 Październik 2018, 18:36
|
|
|
Opanuj podstawy programu ,powinny wystarczyć . Zawsze możesz pytać na forum w razie problemów .
http://corel.wodip.opole.pl/
Kupno programu u dostawcy, który nie ma autoryzacji ,zawsze obarczone jest pewnym ryzykiem.
Jeśli nie będziesz potrzebował CorelDraw do profesjonalnego drukowania i używał programów VBA , tanią opcją będzie zakup wersji Home & Student ( Nie do użytku komercyjnego , cena około 300zł ) Dostępna jest również tańsza ,komercyjna wersja SE .
Porównanie wersji poniżej .
http://corel.wodip.opole....pic.php?t=11009 |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|