X5 nie działa poprawnie przyciaganie do punktów,środka... |
Autor |
Wiadomość |
doominus31
Doradca
|
Wysłany: 22 Luty 2019, 13:34 X5 nie działa poprawnie przyciaganie do punktów,środka...
|
|
|
Witam.
Przestało mi to funkcjonować dzisiaj. Najpierw myślałem że się gdzieś opcje zmieniły.
Zrobiłem reset F8 bo łączenie krzywych też od kilku dni kulawo działało.
Importuje pliki z różnych formatów i krzywe są w kawałkach. Ale tworzą całe obiekty początki i końce poszczególnych krzywych są w tym samym miejscu. Więc ta funkcja bez problemu powinna działać...
Co do problemów z przyciąganiem, reset ustawień nowy plik tworzę 2 koła przyciąganie działa. Otwieram plik na którym pracowałem i przyciąganie nie działa.
Po dokładniejszym sprawdzeniu działa ale muszę chwycić obiekt za środek i dokładnie wycelować w środek kolejnego obiektu żeby go przyciągało. Wygląda jakby gdzieś w opcjach był jeszcze zapisany zakres odległości do przyciągania. |
|
|
|
|
doominus31
Doradca
|
Wysłany: 22 Luty 2019, 13:50
|
|
|
>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<
Doszedłem do tego że problem nie jest z Corelem ale z warstwą.
Stworzyłem obiekt na innej warstwie i przyciąganie działa. Wchodzę na problematyczną warstwę i przyciąganie nie działa a w zasadzie trzeba mega dokładnie przyciągać żeby załapało. Nawet krawędzi nie łapie. Tworze dwa kwadraty i przyciąganie nie działa.
Po wyciągnięciu obiektów z problematycznej warstwy i przeniesieniu na inną. Przyciąganie dla niech zaczęło działać.
Czy są w X5 ustawienia przyciągania dla konkretnej warstwy. W menadżerze obiektów nie widzę żadnej nietypowej ikony ani opcji. |
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7680 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 23 Luty 2019, 09:11
|
|
|