|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Równomierne rozmieszczenie tekstu po okręgu |
Autor |
Wiadomość |
Łobuzińska
Początkujący
Wersja CorelDRAW: x7
|
Wysłany: 20 Marzec 2019, 17:48 Równomierne rozmieszczenie tekstu po okręgu
|
|
|
Cześć i czołem
Czy ktoś z szanownych Państwa orientuje się czy istnieje w Corelu narzędzie, które pozwoli w szybki sposób osiągnąć efekt identycznych odstępów na okręgu między kilkoma tekstami? (w miejscach czerwonych strzałek).
Do tej pory wstawiałam spacje w puste przestrzenie, ale jest to bardzo żmudny proces (zwłaszcza, że potrzebuję umieścić tekst nr1 pod tekstem nr1 itd.)
Dla ułatwienia zrozumienia problemu umieszczam zdjęcie. Chodzi mi o efekt, który jest na zewnętrznej linii. Robiąc projekt zawsze startuję od tego co znajduje się na linii wewnętrznej.
Będę wdzięczna za każdą podpowiedź
coś do napisania.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 321 raz(y) 276.47 KB |
|
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7680 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 20 Marzec 2019, 18:54
|
|
|
Witamy na forum .
Piszesz tekst z odstępami ,następnie na górnej belce wybierasz - Tekst - Dopasuj tekst do ścieżki . Najprawdopodobniej nie uda sie dopasować idealnie tekstu do okręgu ,można go rozciągnąć na okręgu narzędziem Kształt ciągnąc tekst za strzałkę .
tekst do okręgu.cdr
|
Pobierz Plik ściągnięto 163 raz(y) 24.1 KB |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 15 |
|
|