Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
pobranie corela x5 - ktoś ma?
Autor Wiadomość
miedzyzdrojanin 
Początkujący

Wersja CorelDRAW: X4
Wysłany: 20 Marzec 2019, 15:22   pobranie corela x5 - ktoś ma?

Hej,

Ja z taką prośbą... Kupiłem corela x5 jakiś czas temu w wersji elektronicznej. Corel jest zarejestrowany na stronie corela. Mam klucz. Niestety po zmianie systemu operacyjnego nie mam skąd pobrać programu. W pomocy technicznej Corel powiedzieli, że nie prowadzą wsparcia dla starszego oprogramowania. Natomiast sklep w którym kupiłem program powiedział, że już nie mają...

Czy znajdzie się jakaś dobra dusza, która jakoś byłaby w stanie mi pomóc?

PS Szukałem we forum ale nie znalazłem

PS2 Znalazłem na jakiejś anglojęzycznej stronie. Ale po ściągnięciu x5tki okazało się że to x7

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 20 Marzec 2019, 16:11   

Program jest dostepny również na polskiej stronie ,niestety od wersji X7
https://www.coreldraw.com/pl/pages/download/

miedzyzdrojanin 
Początkujący

Wysłany: 20 Marzec 2019, 18:31   

ja wiem, że to jest trochę pracy żeby nagrać na jakiś dysk twardy w chmurze.

ZAPŁACĘ 40 zł.... przeleję na konto

za możliwość zgrania od kogoś x5 w wersji komercyjnej. Klucz aktywacyjny mam swój.

Cysorz 

Wysłany: 20 Marzec 2019, 23:12   

Cześć.
Wysłałem Ci zrzut z mojej płyty na PW. Link jest aktywny przez tydzień.

miedzyzdrojanin 
Początkujący

Wysłany: 15 Kwiecień 2019, 14:59   

Podsumowanie

- ostatecznie - corel zablokował mi możliwość uruchomienia corela x5 ze względu na pirackie oprogramowanie. Program kupiłem legalnie od legalnie istniejącej firmy. Na początku pracownicy corela twierdzili, że mój kod jest "prawdopodobnie" piracki ale później (chyba po jakimś dochodzeniu) zmienili zdanie

ALE co się okazało ???

Otóż Corel ma coś takiego w ofercie jak "program amnestyczny". Nie ma tego na ich stronie. Ale jest to zawarte w ich polityce. O co chodzi? Osoby które zakupiły nielegalne oprogramowanie MOGĄ zakupić taniej LEGALNY PROGRAM !!!

Mi zależało ze względu na działalność jaką prowadzę na posiadanie całkowicie legalnego corela. I w ten sposób mogłem zakupić wersję komercyjną corel graphic suite 2018 za niecałe 1400 zł brutto. Na wersję 2019 nie chcieli się zgodzić ale i tak jest to spory upust.

DLATEGO jak ktoś chce taniej. Szczególnie dla tych co nie mają w ogóle corela. To kupcie na fakturę najtańszego corela na allegro jak się da. W między czasie uderzcie do "pomocy technicznej corela". Kupcie sobie co tam chcecie. A program na allegro możecie do 14 dni oddać tzn odzyskać pieniądze

Wersja którą sprzedają jest ESD ale nie do odsprzedaży. Więc jest to oferta dla tych co faktycznie potrzebują programów corela i będą dłużej używać z tego.

pzdr

Odpowiedz do tematu