Jak narysować coś takiego ? |
Autor |
Wiadomość |
mirko1984
Początkujący

|
Wysłany: 17 Marzec 2008, 23:02 Jak narysować coś takiego ?
|
|
|
Witam - chciałbym sie dowiedziec , jak w corelu mozna narysować coś takiego . Głównie chodzi mi o te czerwone okrążające kręgi .Jakby jeden był nad a drugi pod kulą , wygląda to jak w przestrzeni. Dopiero co zacząłem przygode z Corelem , wiec jeszcze duzo wody upłynie w Wiśle zanim opanuje jego możliwości. Czekam na pomysły.
Pozdrawiam Mirek.
 |
|
|
|
 |
miro88
Doradca

Pomógł: 5 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 119 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 18 Marzec 2008, 11:47
|
|
|
Użyj narzędzia krzywe Beziera. |
|
|
|
 |
jagna
Jagna

Pomogła: 13 razy Wiek: 51 Dołączyła: 17 Paź 2006 Posty: 478 Skąd: Australia
|
Wysłany: 19 Marzec 2008, 00:09
|
|
|
sprawdź w dziale Tutorial - logo |
Ostatnio zmieniony przez jagna 19 Marzec 2008, 10:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ekolam
Bywalec

Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Mar 2008 Posty: 23 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 19 Marzec 2008, 08:35 Re: Jak narysować coś takiego ?
|
|
|
mirko1984 napisał/a: | Witam - chciałbym sie dowiedziec , jak w corelu mozna narysować coś takiego . Głównie chodzi mi o te czerwone okrążające kręgi .Jakby jeden był nad a drugi pod kulą , wygląda to jak w przestrzeni. Dopiero co zacząłem przygode z Corelem , wiec jeszcze duzo wody upłynie w Wiśle zanim opanuje jego możliwości. Czekam na pomysły.
Pozdrawiam Mirek.
Obrazek |
narysować dwa okręgi wg krawędzi zewnętrznych (okienko na lewym pasku lub F7) i połączyć je ctrl+L, narysować prostokąt i obrócić pod takim kątem jak masz na rysunku (rysujemy na bitmapie) zaznacz dwa obiekty( narysowane bez bitmapy). na górnym pasku powinno pojawić się okienko przytnij. Jeżeli nie to w narzędziach/Opcjach/paski narzędzi/rozmieszczenie znajdź aplikację przytnij i przeciągnij ją na któryś pasek. Obcięty okrąg skopiuj i obróć. Obiekty na warstwach pozycjonuje się przez shift+Page UP lub Shift+Page Down.
tego typu rzeczy najlepiej robić na podglądzie szkieletowym.
hr |
|
|
|
 |
mirko1984
Początkujący

|
Wysłany: 19 Marzec 2008, 18:27
|
|
|
No prosze , jestem pod wrażeniem . Wszystkie trzy porady doprowadziły mnie do oczekiwanego efektu koncowego. Za pomocą krzywych troche sie pomeczylem ale wyszło cos podobnego, porady "ekolama" tez sie sprawdziły ale tutorial "jagny" to strzał w 10. Szybko i na temat. Dzieki !!! |
|
|
|
 |
|