Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 10 Maj 2006 Posty: 96 Skąd: RYKI
Wysłany: 4 Kwiecień 2008, 07:55 Powolna edycja tekstu akapitowego X3
Mam pytanie do szanownych kolegów i koleżanek z forum - czy ktoś zna rozwiązanie na mój problem, który polega na strasznie wolnej edycji tekstu akapitowego. Nie wiem czy jest to normalne dla CORELA bo najczęściej z tekstem wchodzę na InDesign ale teraz mam już publikację w Corelu i muszę się z tym pomęczyć. Generalnie tekstu jest dużo a jak klikam na polu tekstowym aby go edytować muszę czekać, tak samo jest jak już edytuję tekst ...przy każdej zmianie się przywiesza na chwilkę. Sprawdzałem nawet na innym "moim" tekście wklejonym jako tekst akapitowy do nowego dokumentu (nawet nie był formatowany... czysty txt) ...i niestety też się zamula. Dodam, że mój sprzęt to: INTEL Core 2 QUAD 2,4GHz + 4GB RAM.
Wysłany: 4 Kwiecień 2008, 09:17
Miałem tak samo z większą ilością tekstu akapitowego (w X3). Poradziłem sobie używając okna "edytuj tekst " tam wszystko działa "normalnie". Jeszcze nie wykumałem dlaczego tak się dzieje. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 11