|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Uszkodzony interface X4 |
Autor |
Wiadomość |
bbxx
Początkujący

|
Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 09:35 Uszkodzony interface X4
|
|
|
Pewnego pięknego dnia stało mi się coś takiego:
http://www.lipka.pnet.pl/folio/136.jpg
i stało się to po zainstalowaniu programu Microsoft PowerPoint Viewer (nie wiem czy ma to związek przyczynowo-skutkowy). Otóż opcje, które mają szare tło, nie działają (a zatem zapisywanie, drukowanie, wycinanie, kopiowanie...). Nie tylko w menu tak jest (w menu Edit jest podobna ilość szarych odmieńców, w pozostalych menu mniej, po jednym - dwa), ale też, jak widać, na pasku narzędzi (tu widać poszarzałą opcję Eksportuj). Po prostu po kliknięciu nic się nie dzieje. Bardzo dziwna sprawa, ma ktoś pomysł co to jest?
Nie są to po prostu niedostępne opcje - widać wyraźnie np. opcję Revert która jest niedostępna (na szaro). Po namalowaniu czegoś na obrazku nic się nie zmienia, a przy wyjściu z programu nie ma pytania, czy chcę zapisać dane.
Program Microshitu odinstalowałem, a ponowne zainstalowanie całego pakietu Corela wraz z usunięciem danych z rejestru i wszystkich danych osobistych nie pomogło.
[używam Windows XP SP2 z nakładką Vistamizer, z którą jednak nie było żadnych problemów do tej pory] |
|
|
|
 |
jagna
Jagna

Pomogła: 13 razy Wiek: 51 Dołączyła: 17 Paź 2006 Posty: 478 Skąd: Australia
|
Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 11:31
|
|
|
To chyba nie jest pełna wersja Corela. Wygląda to na to, że twój trial się skończył. Pomoże zainstalowanie pełnej wersjii.... |
|
|
|
 |
bbxx
Początkujący

|
Wysłany: 6 Kwiecień 2008, 12:24
|
|
|
eh, szkoda nie stać mnie na pełną wersję, niestety |
|
|
|
 |
JarekDRAW

Pomógł: 93 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 7 Kwiecień 2008, 06:41
|
|
|
bbxx napisał/a: | eh, szkoda nie stać mnie na pełną wersję, niestety |
Dlaczego nie, są dostępne wersje dla studentów bardzo tanio możesz kupić, oczywiście pełen legal..
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
bociek666
Bywalec

|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|