|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Script wyliczający długość krzywej (krzywych) dla wersji 9.0 |
Autor |
Wiadomość |
kemor
Początkujący
Wersja CorelDRAW: 9
|
Wysłany: 24 Wrzesień 2023, 17:05 Script wyliczający długość krzywej (krzywych) dla wersji 9.0
|
|
|
Dzień dobry.
Dysponuję archaiczną wersją Corel Draw 9 i często mam potrzebę obliczenia długości krzywych w pliku.
Znalazłem na forum coś takiego (makro zamieszczone przez Shame) ,
Kod: | Sub getLineLen()
Dim sel As Shape
Set sel = Application.ActiveDocument.ActiveShape
Dim l, sl As Double
Dim seg As Segment
Dim prevu As cdrUnit
prevu = Application.ActiveDocument.Unit
Application.ActiveDocument.Unit = cdrMillimeter
For Each seg In sel.Curve.Segments
sl = seg.Length
l = l + sl
Next seg
MsgBox ("Length: " & l)
Application.ActiveDocument.Unit = prevu
End Sub | co skopiowałem do notatnika, zapisałem z rozszerzeniem *.csc i dodałem do folderu "scripts". I co ? Nie działa.
Kiedyś posiadałem taki skrypt, ale po reinstalacji systemu i (niestety) zagubieniu pendriva wszystko diabli wzięli.
Bardzo proszę o pomoc w temacie, bo widzę że jest tu bardzo wielu fachowców od Corela.[/code] |
|
|
|
|
Cysorz
Pomógł: 205 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3137 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 26 Wrzesień 2023, 21:27
|
|
|
Wpisz w guglarkę "corel makro długość krzywych" - nie wiem jak z 9-ką (nie mam możliwości sprawdzenia tak archaicznej wersji) bo to w końcu wersja sprzed 23 lat... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|