|
pytanie o zamiane wektorów |
| Autor |
Wiadomość |
radzal
Początkujący

|
Wysłany: 9 Kwiecień 2008, 13:53 pytanie o zamiane wektorów
|
|
|
Cześć. Przedstawiam sytuację i prosze o pomoc i wyjasnienie jak dla 5 letniego dziecka
pytanie: jak zamienić jpg w wektory
Wiem temat był na forum. Ale mam pare pytań i tak.
mam pewien rysunek który bedzię na czarnej bluzie;
rysunek składa sie z obrazka i tekstu. Mam pytanie czy czcionkę musze podmieniać czy mogę za pomocą tych węzłów czy czegoś tam??? czy szukać identycznej prawy klawisz myszy i wystarczy.
Skąd w drukarni będą wiedzieli co jest czarne a co białe???
To się jakoś zaznacza????
Mój rysunejk jest w skali trudności 1-10 gdzieś na 5. sporo w nim zaokrągleń.
Jaka jest najprostsza metoda???????? zamiany na krzywe??? i jak zaznaczyć co jest czarne a co białe.
Interesuje mnie ten myk z photoshopem, gdzie można jakoś sprawe uprościć. Prosił bym o opis jak dla 5 letniego dziecka.
Mam polskojzyczną wersję photoshopa |
|
|
|
 |
JarekDRAW

Pomógł: 93 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 9 Kwiecień 2008, 14:12
|
|
|
| Przedstaw rysunek na forum!!! |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 9 Kwiecień 2008, 14:23
|
|
|
pytanie: jak zamienić jpg w wektory
1. obrysowac za pomoca krzywych - zalecane
2 CorelTRACE - jest w pakiecie z Corelem - generalnie nie zalecane zalezy od tematu.
Mam pytanie czy czcionkę musze podmieniać czy mogę za pomocą tych węzłów czy czegoś tam??? czy szukać identycznej prawy klawisz myszy i wystarczy.
Mozna wykorzystac taka sama czcionke jak w jpegu o ile taka posiadasz, jak nie to trzeba recznie obrysowac lub dopasowac podobna - napis zamienic na krzywe i podociagac na wezlach korygujac roznice miedzy oryginalem a wektorowym napisem.
Skąd w drukarni będą wiedzieli co jest czarne a co białe
jesli bluza jest czarna to raczej rysunek - logo bedzie tylko w bieli, wiec problem raczej z glowy, chyba ze koniecznie to maja byc 2 kolory
Jaka jest najprostsza metoda???????? zamiany na krzywe???
jest CorelTRACE ale jak wyzej nie zalecane rozwiazanie.
Interesuje mnie ten myk z photoshopem, gdzie można jakoś sprawe uprościć.
To forum o Corelu i nie wiem do konca jaki myk autor ma na mysli?
podejrzewam ze chodzi o selekcje koloru, a potem zamiane na sciezke i import w postaci krzywych do corela...ale tu zgaduje. - zreszta efekt tego zabiegu podobny do tego z Corel Trace
pozdr. |
|
|
|
 |
|
|