Przesunięty przez: JarekDRAW 11 Kwiecień 2008, 05:33 |
brak polskich znaków w Corel Draw 11 |
| Autor |
Wiadomość |
rbucz
Początkujący Rafał

|
Wysłany: 10 Kwiecień 2008, 21:29 brak polskich znaków w Corel Draw 11
|
|
|
| Przepraszam za trywialność pytania, pewnie odpowiedź dla Was jest oczywista ale tym bardziej proszę o pomoc. Mam Corela 11 w wersji francuskiej, kupionego razem z tabletem. Nie mogę napisać w nim czegokolwiek używająć polskich znaków - nawet jeśli wklejam tekst napisany np w Wordzie z polskimi znakami - po wklejeniu zamieniają się na "krzaczki". Pomóżcie proszę, bo zaraz mnie coś trafi.... Wszystkie inne programy widżą polskie znaki we wszystkich zainstalowanych na moim komputerze czcionki.. z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 11 Kwiecień 2008, 08:50
|
|
|
hmm, byc moze problem czcionek pomoze rozwiazac program - WGL Assistant, ale moze wystarczy w tym wypadku wybrac polski jezyk z listy: tekst/narzedzia jezykowe /jezyk...jak to po francusku jest przetlumaczone to nie wiem, kiedys mialem kontakt z photoshopem FRA i okazuje sie ze oni nie maja cmyk-a bo nawet nazwy kolorow przetlumaczyli |
|
|
|
 |
rbucz
Początkujący Rafał

|
Wysłany: 11 Kwiecień 2008, 09:17
|
|
|
| Wawel, jesteś wielki. Pomogło. Nie mogłem tego znaleźć, bo fragmenty menu są ciągle po francusku... (uczcie się języków...) WGL nie zadziałał, no ale w sumie nie miał szans. DZIĘKI |
|
|
|
 |
|
|