Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: JarekDRAW
11 Kwiecień 2008, 05:33
brak polskich znaków w Corel Draw 11
Autor Wiadomość
rbucz 
Początkujący
Rafał

Wysłany: 10 Kwiecień 2008, 21:29   brak polskich znaków w Corel Draw 11

Przepraszam za trywialność pytania, pewnie odpowiedź dla Was jest oczywista ale tym bardziej proszę o pomoc. Mam Corela 11 w wersji francuskiej, kupionego razem z tabletem. Nie mogę napisać w nim czegokolwiek używająć polskich znaków - nawet jeśli wklejam tekst napisany np w Wordzie z polskimi znakami - po wklejeniu zamieniają się na "krzaczki". Pomóżcie proszę, bo zaraz mnie coś trafi.... Wszystkie inne programy widżą polskie znaki we wszystkich zainstalowanych na moim komputerze czcionki.. z góry dziękuję.

wawel 
Ekspert
wawel

Wysłany: 11 Kwiecień 2008, 08:50   

hmm, byc moze problem czcionek pomoze rozwiazac program - WGL Assistant, ale moze wystarczy w tym wypadku wybrac polski jezyk z listy: tekst/narzedzia jezykowe /jezyk...jak to po francusku jest przetlumaczone to nie wiem, kiedys mialem kontakt z photoshopem FRA i okazuje sie ze oni nie maja cmyk-a bo nawet nazwy kolorow przetlumaczyli :-)

rbucz 
Początkujący
Rafał

Wysłany: 11 Kwiecień 2008, 09:17   

Wawel, jesteś wielki. Pomogło. Nie mogłem tego znaleźć, bo fragmenty menu są ciągle po francusku... (uczcie się języków...) WGL nie zadziałał, no ale w sumie nie miał szans. DZIĘKI

Odpowiedz do tematu