|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Paleta kolorów i skoki obiektów |
Autor |
Wiadomość |
montom100
Początkujący
|
Wysłany: 13 Wrzesień 2006, 09:23 Paleta kolorów i skoki obiektów
|
|
|
Witam, mam dwa pytania:
1. Zniknęła mi gdzieś pionowa paleta kolorów z prawej strony ekranu. Jak ją przywrócić na miejsce?
2. Przy przesuwaniu obiektów w inne miejsce rysunku "chwytam" ten obiekt myszką i przesuwam. Z tym, że podczas powiększenia widac, że nie da się ustawić obiektu dokładnie w tym miejscu w którym się chce, tylko Corel wykonuje pewne skoki, o określoną liczbę pikseli. I aby umieścić obiekt tam gdzie ja chcę, to muszę wpisywać manualnie współrzędne tego obiektu. W jaki sposób zmienić ustawienia, aby mój obiekt lądował po puszczeniu myszki tam gdzie sobie tego zażyczę?
pozdro |
|
|
|
|
anonymus [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Wrzesień 2006, 15:02
|
|
|
1. Okno / Palety kolorów -> klikasz na potrzebną i się pokazuje.
2. Widok / 4-ta sekcja -> wyłącz niepotrzebne (prawdopodobnie "przyciągaj do siatki"). |
|
|
|
|
montom100
Początkujący
|
Wysłany: 13 Wrzesień 2006, 15:51
|
|
|
dzięki Amba, pomogło, świetny z ciebie fachowiec |
|
|
|
|
anonymus [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Wrzesień 2006, 19:15
|
|
|
Po prostu najciemniej jest pod latarnią ;) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|