Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z Toolbarem Corel 11
Autor Wiadomość
Anerlind 
Początkujący

Wysłany: 28 Kwiecień 2008, 19:32   Problem z Toolbarem Corel 11

Witam. Zawsze gdy korzystałem np. z linii krzywych (mam po angielsku Corela i tam nazywa się to interactive envelope tool) pojawiała mi się automatycznie zakładka która umożliwiała mi wybranie sposobu ich zakrzywienie (na prosto, krzywo itd.), to samo jak np. przy opcji klasycznych kształtów miałem u góry od razu pojawiającą się możliwość ich wyboru ( serce, błyskawica itd.), tak że nie musiałem ich szukać po menu, problem dotyczy nawet tego gdy chcę zmienić rozmiar strony. Zawsze klikałem gdzieś poza rysunkiem i pojawiała się opcja u góry. To wszystko stało się gdy musiałem sformatować komp. i wgrałem ponownie Corela. Zainstalowałem go po raz 2 i problem wciąż istnieje. Nie działa mi nawet skrót Ctrl+Z tylko muszę klikać w toolbarze. Wiem że można dodać manualnie te wszystkie toolbary, ale to by zajęło sporo miejsca. Wtedy wszystko znikało i pojawiało się automatycznie. Nie wiem już co robię źle i byłbym na prawdę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

Anerlind 
Początkujący

Wysłany: 29 Kwiecień 2008, 13:12   

Już sobie poradziłem. Przy usuwaniu Corela zaznaczyłem aby usunął "user files" i po ponownej instalacji wszystko było po staremu. Wynikało z tego że sam musiałem sobie coś namieszać, tyle że nie bardzo pamiętam abym cokolwiek ruszał i dlaczego do diabła mi nawet Ctrl+Z nie działał... No nic, grunt że teraz jest OK. Dziękuje wszystkim osobom które mimo wszystko trochę się pogłowiły nad moim wątkiem:) Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu