|
.dwg do .cdr |
| Autor |
Wiadomość |
solkanelner
Początkujący Ai ;*

|
Wysłany: 22 Kwiecień 2008, 09:06 .dwg do .cdr
|
|
|
Mam prosbe.
Potrzebuje pliki w fotmacie .dwg (Autocad) otworzyc w Corelu, uzywam wersji 11. Probowalem na wiele sposobow, ale ciagle wyskakuje blad, ze plik jest za duzy i nie wiem co z tym zrobic. |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 22 Kwiecień 2008, 10:54
|
|
|
Corel ma filtr importu plikow Autocad dwg i dxf i powinien to zaimportowac, byc moze cos jest tam skomplikowanego i sobie z tym nie radzi. Natomiast moze warto sprobowac importowac pdf. Po uprzednim wydrukowaniu tego do pdf (nie znam Cada ale byc moze jest taka mozliwosc jak nie z programu to przez druk na drukarke wirtualna (programy pdf creator czy gsview zainstalowane Ghostscript -tem) Nie wiem czy to pomoze ale moze akurat.
pozdr. |
|
|
|
 |
solkanelner
Początkujący Ai ;*

|
Wysłany: 22 Kwiecień 2008, 12:58
|
|
|
| dzięki ;p |
|
|
|
 |
Stawe
Fachowiec

Wersja CorelDRAW: X5, X6
Pomógł: 5 razy Dołączył: 28 Sie 2006 Posty: 214 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 25 Kwiecień 2008, 07:22
|
|
|
Pamiętam, że kiedyś otwierałem prosty rysunek z CADa i powstał z tego gigantyczny plik. Okazało się, że np. szary prostokąt Corel interpretował jako bardzo skomplikowany obiekt.
CAD "pokropkował" szarą powierzchnię a Corel każdą kropkę zamienił na obiekt (kwadrat) Z małego pliku zrobiło się ponad 40 megabajtów. |
|
|
|
 |
jagibabu
Bywalec

|
Wysłany: 5 Maj 2008, 18:43
|
|
|
z tego co mnie pamięć nie myli to mniej problemów będzie jeśli zmienisz format pliku na *.DXF. Swego czasu korzystałem właśnie z takiej opcji. (o ile masz możliwość przepisania plików na DXF-a). Powinno pomóc.
Ewentualnie może ktoś na forum ma możliwość przepisania.
Daj znać jak poszło i jeśli nie jest to pilna sprawa to mogę zaproponować swoją pomoc ale dopiero w nadchodzący weekend. (chyba że to już za późno)
aha jeszcze jedna istotna rzecz jaka wersja CAD-a ? |
|
|
|
 |
|
|