|
Reinstalacja systemu i oprogramowania - ustawienia |
| Autor |
Wiadomość |
sweng
Bywalec

|
Wysłany: 4 Maj 2016, 09:18 Reinstalacja systemu i oprogramowania - ustawienia
|
|
|
| Witam, czy jest jakiś mało skomplikowany sposób na zapis i późniejszy odczyt wszystkich ustawień domyślnych corela (X6, X8)? Jestem przed reinstalacją systemu i całego oprogramowania więc chciałbym żeby ustawienie stacji roboczej trwało jak najmniej czasu. |
|
|
|
 |
Trurl
Ekspert

Pomógł: 66 razy Wiek: 71 Dołączył: 04 Lut 2009 Posty: 953 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 4 Maj 2016, 10:00
|
|
|
| Przede wszystkim przed reinstalacją systemu odegraj gdzieś cały folder Users. Znajdź w tym folderze folder Corel (jest tu: c:\Users\Nazwa użytkownika\AppData\Roaming\) i przegraj go do nowych Usersów (tych po reinstalacji). W ten sposób odzyskasz wszystkie zapisane ustawienia Corela, zwłaszcza zdefiniowane przez siebie skróty. |
|
|
|
 |
Shame
Red Dot Corporation

Wersja CorelDRAW: X7
Pomógł: 213 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Kwi 2012 Posty: 2565 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 4 Maj 2016, 16:31
|
|
|
Można też wyeksportować Obszar roboczy.
| Kod: | | Menu > Okno > Obszar roboczy > Eksportuj |
Jak się pojawi okienko to zaznaczasz wszystko (skróty, palety, ustawienia itp.) i po reinstalacji importujesz taki plik w ten sam sposób. |
|
|
|
 |
bidon184 [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Maj 2016, 20:10
|
|
|
ja jednak proponuje zaopatrzec sie z serwera shareware w backup menager czesto jest za darmo,bo takie kopie z reki nieraz robia przepiekny blekit na ekranie program nie jest moze typem aplikacji dla profesionalistow ,ale i to wazne tworzy wirtualny obszar na dysku,do czego to potrzebne ,ano do tego ze nie zainstaluje nic co jest nie zgodne z programem po reinstalacji,czyli np tak jak koledzy proponuja ,folder user czy folder temp user to programik przeprowadzi cie przez proces za reke,czyli nie zainstaluje np plikow temp czy dll niezgodnych z programem po reinstalacji,wrazie watpliwosci program automatycznie zapyta czy chesz pomocy online itd,polecam programik dla nieprofesionalistow ,nie zbanujecie przynajmniej windowsa i bedziecioe zadowoleni,bo naprawde przy takich operacjach roznie to bywa |
|
|
|
 |
sweng
Bywalec

|
Wysłany: 5 Maj 2016, 12:31
|
|
|
| Shame napisał/a: | Można też wyeksportować Obszar roboczy.
| Kod: | | Menu > Okno > Obszar roboczy > Eksportuj |
Jak się pojawi okienko to zaznaczasz wszystko (skróty, palety, ustawienia itp.) i po reinstalacji importujesz taki plik w ten sam sposób. |
Do ósemki faktycznie to najlepsze rozwiązanie. Dla X4 trzeba grzebać w plikach usera. Dzięki wszystkim za podpowiedzi. |
|
|
|
 |
marak
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: X4
Pomógł: 13 razy Dołączył: 22 Gru 2012 Posty: 303 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
|
Wysłany: 5 Maj 2016, 17:23
|
|
|
| sweng napisał/a: | | ...Dla X4 trzeba grzebać w plikach usera...... |
Czemu?
Przecież masz w Menu / Narzędzia / Opcje / Obszar roboczy / Exportuj (Importuj).
Chociaż nigdy z tego nie korzystałem, więc nie wiem czy działa prawidłowo. |
|
|
|
 |
|
|