|
Zamiana tekstu na krzywe |
| Autor |
Wiadomość |
alikwotka
Praktyk alikwotka

|
Wysłany: 27 Maj 2008, 17:29 Zamiana tekstu na krzywe
|
|
|
Mądrzy i sympatyczni użytkownicy Corela :) Zaleciało podlizywaniem
Czy jest możliwość aby program sam znalazł miejsca w tekście, które przeoczylismy przy zamianie w krzywe? Do tej pory robiłam: EDYCJA - ZAZNACZ WSZYSTKO - TEKST, jednak jeśli tekst jest połączony w grupę - nie zawsze mi zamienia na krzywe. Muszę go wówczas rozdzielić (rozdziel grupę) i ręcznie przekształcać w krzywe.
Czy jest jakiś inny sposób na to?
Pozdrawiam w piękny, słoneczny dzień :) :) :) |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 27 Maj 2008, 17:50
|
|
|
jest ........
a tak na marginesie jesli sie oddaje pliki w pdf to przy wypuszczaniu tego pedefa mozna wybrac opcje krzywienia fontow, dzieki czemu nie trzeba trzymac na dysku 2 plikow z tekstem i pliku z krzywymi. A takiego skrzywionego pdefa tez mozna potem do Corela importowac.
pozdr. |
|
|
|
 |
alikwotka
Praktyk alikwotka

|
Wysłany: 27 Maj 2008, 18:02 :)
|
|
|
Wawel, aleś Ty tajemniczy Jeśli nie chcesz zdradzić jak to zrobić, nakieruj chociaż, poszukam i pewnie kiedyś znajdę nie wiem jak można się jeszcze ładniej tu do Ciebie uśmiechnąć
Fajny pomysł z tymi pdfami. Wprawdzie najczęściej wysyłam cdr i tiff, zaczynam powolutku przestawiać się na pdfy - oczywiście dzięki forum |
|
|
|
 |
DooSHeK
Znawca

Pomógł: 9 razy Wiek: 44 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 157 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 27 Maj 2008, 18:52
|
|
|
| np. za pomocą makra. |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 28 Maj 2008, 12:20
|
|
|
...w tym wypadku to nawet wystarczy pracowac na warstwach - odzielnie miec tekst a odzielnie grafike. Jak wylaczysz z edycji warstwe z grafika. To mozna zaznaczyc cala warstwe tekstowa rozgrupowac wszystko - hurtem to wowczas nie bedzie trzeba recznie tego krzywic (kazdego elementu osobno). Bo na rozgrupowanych elementach znajdzie tekst.....to jest tez jedno z kilku rozwiazan....
pozdr. |
|
|
|
 |
|
|