jak wypełnić kolorem obiekt??? |
Autor |
Wiadomość |
widelec
Początkujący
|
Wysłany: 21 Wrzesień 2006, 18:33 jak wypełnić kolorem obiekt???
|
|
|
no właśnie rysuje sobie trójkąt inteligentnym rysowaniem i chcę go wypełnić kolorem, zaznaczam cały obiekt i wybieram wypełnienie jednolite i nic... obiekt nie zmienia koloru... może ktoś pomóc... może to banalne ale mnie rozłożyło, próbowalem grupować i inne rzeczy ale nic nie pomaga... |
|
|
|
|
Asdef
|
Wysłany: 21 Wrzesień 2006, 19:54
|
|
|
jeszcze raz go narysuj, ale otwórz nowy projekt - u mnie działa na wszystkie sposoby
aha ja mam x3, a Ty? |
|
|
|
|
tammar
Początkujący
|
Wysłany: 21 Wrzesień 2006, 21:43
|
|
|
Nie korzystam z tego narzędzia, jednak zauważyć można, że jak rysuje się linią ciągłą to nie ma z tym problemu, w wypadku rysowania pojedynczych linii nie da rady… Mam 12, z ciekawości posprawdzam inne możliwości, ale w tym momencie widzę, że chyba nie ma innej opcji(?) |
|
|
|
|
roland
Wersja CorelDRAW: X6
Pomógł: 58 razy Wiek: 57 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 607 Skąd: Opole
|
Wysłany: 22 Wrzesień 2006, 07:18
|
|
|
Po wybraniu inteligentnego rysowania, wybierz na pasku "Poziom rozpoznawania kształtów" i ustaw na wysoki. Narysuj ponownie trójkąt, ale zwracając uwagę, aby koniec rysowanej linii znalazł się w miejscu gdzie zacząłeś. Potem zobacz, czy da się wypełnić. Możliwe, że narysowane figury nie były zamknięte.
Otwarte figury możesz zamknąć, wybierając narzędzie "Kształt", a następnie "Automatyczne zamykanie krzywej" |
|
|
|
|
widelec
Początkujący
|
Wysłany: 22 Wrzesień 2006, 14:22
|
|
|
używam corela x3 |
|
|
|
|
yankandi
Początkujący
|
Wysłany: 30 Wrzesień 2006, 15:46
|
|
|
a jak wypełnic obiekt który sie zkłada z kilku róznych lini? wszystko jest zamkniente w jedną krzywą mimio to niechce sie to wypełniać wogóle |
|
|
|
|
anonymus [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Wrzesień 2006, 17:21
|
|
|
Gdzieś są otwarte węzły - innej możliwości nie ma. |
|
|
|
|
lmyk
Początkujący
|
Wysłany: 2 Październik 2006, 09:46
|
|
|
Tak jak napisał Amba musisz sprawdzić węzły czy są domknięte. Najprościej wejdź w edycję węzła zaznacz wszystkie węzły i zobacz w opcjach edycji czy jest możliwa do użycia opcja domykania krzywej.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|