|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
problemy nierozwiązane |
| Autor |
Wiadomość |
anpopek
Bywalec

|
Wysłany: 19 Czerwiec 2008, 08:32 problemy nierozwiązane
|
|
|
witam
chciałbym zadać kilka pytań:
1) mam oryginalną wersję corela 12. Piszę o tym ponieważ znalazłem wątek na forum i przyczyną miała być niby podróbka corela. Ale o co chodzi. Próbuję wybrać etykietę, robię ustawienia, zapisuję ją ale: po ponownym uruchomieniu corela nie widać stworzonego przeze mnie szablonu (może nie wiem po prostu gdzie go szukać) i druga rzecz zapisuje ustawienia szablonu i część ustawień jest ok ale np.: rozmiar etykiety zmieniłem na 90 i nadal jest 88,9.
2) po wykonaniu etykiety (wizytówki) podglądzie wydruku widzę jedną wizytówkę (a powinienem tyle ile ustawiłem wstępnie - 10). Czy gdzieś jest jakieś ustawienie odnośnie podglądu
3) chciałbym się dowiedzieć jak zrobić tekst po łuku z głębią (3D) - załączam przykładowy rysunek
pozdrawiam za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczny
image001.gif
|
Pobierz Plik ściągnięto 356 raz(y) 2.27 KB |
|
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 21 Czerwiec 2008, 08:49
|
|
|
...a u nie wszystko dziala z wyjatkiem pamietania wybranych ustawien (rozmiar) tzn w podgladzie jeszcze pamieta, ale juz po zatwierdzeniu nie ustawia wybranego rozmiaru.
Natomiast mozna to wybrac po ponownym uruchomieniu programu tylko ze pamieta odstepy miedzy etykietami, marginesy ale nie rozmiar.
Nie uzywam tej funkcji ale jesli jest dla Ciebie niezbedna zawsze mozna zadzwonic do pom. tech. Corela....tylko podobno czesto mozna uslyszec prosze zakupic upgrade.
Mozna zamiast tego tez uzywac modulu do impozycji w Corelu.
2. ten napis po luku to chyba lepiej wyciagnac kazda litere osobno narzedzie (glebia)
pozdr. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|