|
>>> PILNE <<< I STRASZNE !!! |
| Autor |
Wiadomość |
beblock
Znawca beblock

Pomógł: 5 razy Dołączył: 23 Lut 2007 Posty: 172 Skąd: szczytno
|
Wysłany: 21 Czerwiec 2008, 13:10 >>> PILNE <<< I STRASZNE !!!
|
|
|
WITAM
Stała się straszna rzecz!!
padła mi partycja na której trzymałem wszystkie pliki Corela- 3 lata pracy ( nie piszcie gdzie jest kopia bezpieczeństwa) wiem dałem dupy!!
ale nie o tym.
Odzyskałem jakieś 99% danych z tych 99% ,75% plików działa reszta niestety NIE pliki mają swoją "wagę" ale otwierają się jako puste !??? nic nie pomaga /import,export, zmiana wersji corela..../
miał ktoś taką przypadłość ???
czym to leczyć ?
pozdrawiam i dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
beblock
Znawca beblock

|
Wysłany: 22 Czerwiec 2008, 18:20
|
|
|
i co nie macie pomysłu ????????????????
- pomyślcie :)
dzieki |
|
|
|
 |
miro88
Doradca

Pomógł: 5 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 119 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 24 Czerwiec 2008, 18:28
|
|
|
Proponuję tak: pliki które się nie otwierają podejrzeć programem Total Commander - klawisz F3. Po otwarciu powinna być widoczna zawartość pliku (plików) w wersji binarnej. Warto również sprawdzić atrybuty dla plików które się nie otwierają. Prawym na pliku właściwości: do odczytu, archiwalny, ukryty.
Piszesz że pliki pliki otwierają się jako puste tzn. w momencie otwarcia jest pusta strona???
Wstaw na forum przykładowo ten pusty plik. |
|
|
|
 |
beblock
Znawca beblock

|
|
|
|
 |
miro88
Doradca

Pomógł: 5 razy Dołączył: 10 Mar 2007 Posty: 119 Skąd: Wieliczka
|
Wysłany: 26 Czerwiec 2008, 21:32
|
|
|
| U mnie to samo co u Ciebie, tzn. pliki mają swoją "wagę" ale otwierają się jako puste. Brak pomysłu co dalej ze mojej strony... |
|
|
|
 |
ABu
Doradca

Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 02 Paź 2007 Posty: 122 Skąd: Kędzierzyn-Koźle
|
Wysłany: 26 Czerwiec 2008, 22:37
|
|
|
| Cytat: | | pliki mają swoją "wagę" ale otwierają się jako puste |
Z tego co widzę, to pliki pomimo swej wagi nie posiadają Corelowego nagłówka, a to bardzo źle im wróży. Boję się to pisać, ale prawdopodobnie jest to sieczka nie do odzyskania...
Spróbuj sobie otworzyć w notatniku dowolny działający plik cdr i jeden z odzyskanych i porównaj ich budowę, normalny plik powinien zaczynać się od takiej lub podobnej linii:
| Cytat: | | RIFF? CDRCvrsn °DISP,( ( ` [...] |
Tam występuje m.in. deklaracja wersji Corela. Jeśli z dowolnego działającego pliku usuniesz tą linię to zobaczysz efekty identyczne jak te, które opisujesz, tzn. Corel otworzy pusty projekt.
Ale nawet gdybyś próbował taką linię dokleić to i tak przekłamanie w dowolnym z bajtów pliku spowoduje, że dokumentu nie da się otworzyć. Niestety, w odzyskiwanych plikach przekłamania zdarzają się dość często...
Pozdrawiam
ABu |
|
|
|
 |
beblock
Znawca beblock

|
Wysłany: 27 Czerwiec 2008, 07:23
|
|
|
Wielkie dzięki za poświęcony czas i zainteresowanie !!!
ubolewam strasznie nad stratą bo jest nie wymierna jak do tej pory udało mi się zdiagnozować 12 000 do 16 000 plików jest straconych ehh
jest już oddzielny HDD do kopii i tyle..........
jeszcze raz WIELKIE DZIęKI
temat niestety uważam za zamknięty
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|