|
ustawienia myszy, symbole |
| Autor |
Wiadomość |
HAV
Początkujący

|
Wysłany: 27 Sierpień 2008, 16:22 ustawienia myszy, symbole
|
|
|
Czy w corelu możliwe jest zamienienie funkcji przypisanych do prawego przycisku myszy ze środkowym? Teraz pod prawym mam menu kontekstowe, pod rolką, po wciśnięciu - przesuwanie strony. Chciałbym to zamienić, jakoś nie mogę się do tego przyzwyczaić :/
Przeszperałem opcje, ale nie znalazłem nic sensownego; da się to w ogóle zrobić?
Druga sprawa - menedżer symboli; zamknąłem przez przypadek jego okno dokowane, po ponownym włączeniu gdzieś mi bazę symboli wcięło. Corel ma chyba jakąś domyślną - gdzie tego szukać i pod jaką nazwą?
Działam na X3 |
|
|
|
 |
nati87
Początkujący

|
Wysłany: 27 Sierpień 2008, 19:23
|
|
|
Sprawa 2
Klik na EDYCJA,
Klik na SYMBOL,
Klik na Menedżer symboli
Sprawa 1 - w książce nic nie piszą, a je nie fachowiec
Ale jak wejdziesz w Panel sterowania to masz tam Mysz i jak otworzysz to masz opcje i mozesz je zmieniać. Jak mysz ma poza domyślnym - własne oprogramowanieto tam powinno być tych opcji jeszcze wiecej.
Widziałam jak miałam oprogramowanie, ale klikało mi nie tak jak chciałam , za dużo opcji było , nie miałam czasu się w to bawić i wywaliłam pozostając na domyslym oprogramowaniu, bo więcej nic nie potrzebuję
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
HAV
Początkujący

|
Wysłany: 27 Sierpień 2008, 20:04
|
|
|
Sprawa #2 - chyba nie załapałeś o co chodzi, wiem jak włączyć menedżera. Rozchodzi się o to, że wcięło mi jakimś cudem bazę symboli i to ją potrzebuję przywrócić, a nie bardzo wiem czego szukać. W menedżerze nic obecnie nie mam, nie jest załadowana żadna baza; corel ma chyba jakąś swoją bazę, potrzebna mi jej lokalizacja
Sprawa #1 - myślałem już o zamianie klawiszy w oprogramowaniu myszy, ale to zmieni też parę innych funkcji w corelu. Dlatego pytałem o zmianę tego w samym corelu. |
|
|
|
 |
nati87
Początkujący

|
Wysłany: 27 Sierpień 2008, 22:37
|
|
|
Jeżeli nie masz pozmienianych ustawień, które są Ci potrzebne, to możesz przed otwarciempliku w Corelu nacisnąć F8 i przytrzymać podczas otwierania.
Program zapyta czy ma przywrócić ustawienia fabryczne.
Klikasz ok.
Może to przywróci te bazy symboli ? |
|
|
|
 |
HAV
Początkujący

|
Wysłany: 30 Sierpień 2008, 11:44
|
|
|
Dzięki za rady, widzę to jedyna opcja jest :/
Może jeszcze jakaś wskazówka, które pliki odpowiadają za własne toolbary i skróty klawiszowe; podejrzewam że jak skopiuje cały folder i podmienię później pliki wrócę do punktu wyjścia |
|
|
|
 |
|
|