Wysłany: 25 Październik 2006, 12:48 Wymiarowanie w CorelDRAW 9
Witam,
Być może już się to gdzieś pojawiło ale nie mogłem znaleźć, jeżeli tak to z góry przepraszam.
Mam następujący problem. Po narysowaniu obiektu chciałbym go zwymiarować i oczywiscie bez problemu używam automatycznego wymiarowania (rysowanie linii wymiarowych) wszystko dziala poprawnie np. zmienia się zapisany wymiar przy zmianie rozmiarów obiektu.
p r o b l e m: jak zmienić styl linii wymiarowych? Chciałbym aby linie wymiarowe stykały się z obiektem a pomiędzy nimi a obiektem zostaje znacząca przerwa, dodatkowo chcialbym aby odległość pomiędzy końcem linii wymiarowej a strzałką z rozmiarem była mniejsza. Jak to zmienić ? (próbowałem zmieniać styl konturów ale to nie przynosi efektu tam gdzie bym chciał).
Z góry dziękuje za wszytskie rady pozdrawiam Borgonix
z tego co piszesz na początku wywnioskowałem że chodzi Ci o prowadnice... dopiero po wczytaniu się zauważyłem, że "wymiarujesz obiekt" - może nie do końca mówimy tym samym językiem..
jeśli chodzi o wymiarowanie - zwykle rysuje obiekt między prowadnicami załączając opcję snap to guides (przyiągaj do prowadnic)
Jeśli to nie o to chodzi... proszę o jakiś przykład - na pewno się wtedy uda wyjaśnić :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 13