Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
praca na bardzo duzych plikach
Autor Wiadomość
grzegorz87
Początkujący

Wysłany: 9 Wrzesień 2008, 10:54   praca na bardzo duzych plikach

Witam
Projektuje opakowanie dla produktów (jestem właścicielem firmy nie grafikiem) i mam problem z obsługą bardzo dużych plików wektorowych.

Corel nie chce pracować na plikach powyżej 60mb w całości w wektorach.
Dopiero po ukończeniu wersji wektorowej będę mógł eksportować ją do grafiki rastrowej.

Czy istnieje jakaś funkcja dzięki której corel nie będzie się wieszał przy scalaniu, zmianie koloru, rozmiaru?

Dziękuje za wszystkie informacje,

Pozdrawiam
Grzegorz

wawel 
Ekspert
wawel

Wysłany: 9 Wrzesień 2008, 13:43   

A ktora to wersja programu? bo wiem ze np 11 przy duzej ilosci krzywych nie pracowala jak trzeba, a zwlaszcza jesli bylo duzo jakis efektow specjalnych czy kontenerow. Testowalem ja kiedys i nie dalo sie duzej popracowac na skomplikowanych krzywych z duza iloscia wezlow.
Troche lepiej tez program pracuje przy innym widoku niz ustawionym na dokladny.
pozdr.
ps duze cos te pliki skoro to tylko wektory...wiec tez nie wiem czy to bedzie problem wersji programu.

freeminder 
Praktyk

Wysłany: 11 Wrzesień 2008, 09:35   

60 Mb w wektorach... kurde, strasznie dużo. Aż trudno uwierzyć... Często oglądałem bardzo skomplikowane prace - twarze, widoki, w których był mesh na meshu, tysiące obiektów, ale rzadko przekraczały one 10 Mb. No, chyba, że ktoś wektoryzował 100 mb bitmapę w trybie high details. Tu powraca trochę temat ID - bo w ID można podpiąć zewnętrznie również wektor.

Ale i tak chciałbym zobaczyć taki plik 60Mb. Jeśli możesz to wyślij go np. przez serwis www.wyslijto.pl na adres freeminder@poczta.onet.pl

Pozdrawiam
Marek

Odpowiedz do tematu