Gallery |
Autor |
Wiadomość |
T!nka
Początkujący
|
Wysłany: 28 Sierpień 2008, 13:39 Gallery
|
|
|
Witam po dłuższej nieobecności :)
Ja znów z małym problemem...
Mam stworzoną gotową stronkę www, tylko chciałabym zmienić w niej galerie.No i tu się zaczynają schody.Wkleje zdjątko to będziecie wiedzieć o co mi chodzi.Co chcę zrobić...mianowicie chcę dodać więcej rysunków (duuuużo więcej ok. 160), tam jest ich tylko 5 (a galeria jest "ruchoma" w górę i w dół...a po kliknięciu na rysunek pokazuje się jego większa wersja) czy muszę ten obszar powiększyć aby moje rysunki się "zmieściły"? No i oczywiście jak mam to zrobić....
I jeszcze jedna prośba...Jak mam te rysunki wstawić do tej gotowej galerii? Wiem że muszę wstawić nowy obiekt i go "ukryć" aby później się powiększał z tego małego w galerii, no ale właśnie co z tym "małym" ?
Help!
Pozdrawiam
gal .jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 338 raz(y) 13.69 KB |
|
|
|
|
|
Sponsi
Profesjonalista
Pomógł: 11 razy Dołączył: 26 Lis 2007 Posty: 482 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2 Wrzesień 2008, 22:06
|
|
|
W czym ta galeria jest zrobiona?
W czym jest ta strona?
Goły HTML?
Wydaje mi się, że pytasz raczej o silnik galerii - ale za mało informacji podałaś, heh |
|
|
|
|
T!nka
Początkujący
|
Wysłany: 3 Wrzesień 2008, 08:35
|
|
|
Hej,
Fakt dostałam stronkę jako plik html, ale również mam go podzielonego na psd.
Więc plik galeria ma rozszerzenie psd.
Chciałam tylko wiedzieć jak mam wkleić te obrazki do tej galerii, i czy muszę powiększyć jej obszar po tym jak dodam dodatkowe 150 obrazków,czy Corel to dobre wyjście? |
|
|
|
|
wawel
Ekspert wawel
Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 3 Wrzesień 2008, 08:59
|
|
|
psd to format photoshopa corel to co prawda otworzy ale ten problem dotyczy jednak raczej kodu strony w html, ewent. jakis skryptow i to dzieki nim mozna sterowac tym jak sie to bedzie ukazywac na stronie. Grafika jest tylko opakowaniem tego. |
|
|
|
|
T!nka
Początkujący
|
Wysłany: 3 Wrzesień 2008, 09:50
|
|
|
dzięki :*
Przynajmniej wiem,że mam działać w innym programie..
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|