|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Obrysowywanie przedmiotów |
| Autor |
Wiadomość |
Gwozdyk
Początkujący

|
Wysłany: 23 Styczeń 2009, 01:49 Obrysowywanie przedmiotów
|
|
|
Cześć
Chciałem się was poradzić, bo jestem zupełnie zielony w tematyce Corela.
Pisze artykuły medyczne na zamówienie, firma chce żebym umieszczał ryciny w artykułach.
Chyba nie można tak po prostu znalezionych w Google grafik publikować? Prawda?
Chciałem przygotowywać takie ryciny samemu, jednak nie mam doświadczenia. Poniżej wkleiłem taką próbę. Umiem jedynie obrysować krawędzie. Po wypełnieniu nie wygląda to za ciekawie, więc chciałem się was spytać co jeszcze można z tym zrobić, żeby jakoś cienie było widać czy w ogóle, rycina była ciekawsza?
Może polecicie mi jakieś tutoriale do tego?
 |
|
|
|
 |
Rosa
Fachowiec mało gramotny !

Pomogła: 19 razy Dołączyła: 01 Lut 2008 Posty: 232 Skąd: z lasu
|
Wysłany: 23 Styczeń 2009, 16:17
|
|
|
| Grafiki znalezione w Google można publikować tylko wtedy, gdy ma się zgodę autora tejże. Podstawy obsługi programu znajdziesz tu . A propos Twojej ryciny ( zgaduję, że jest to ludzki zarodek) to każdą z wykształcających się kończyn trzeba narysować jako oddzielny obiekt. Takie ręczne odrysowywanie jest czasochłonne. W Corelu można strasować zdjęcie " z automatu". Tutorial jak to zrobić znajdziesz tutaj . W dziale Tutoriale naszego forum też jest o tym Trasowanie czyli z JPG'a do wektora |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|