|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Przeciaganie Obiektow wraz z ich usunieciem z innego obiektu |
| Autor |
Wiadomość |
BadBoy_89
Początkujący

|
Wysłany: 9 Luty 2009, 22:52 Przeciaganie Obiektow wraz z ich usunieciem z innego obiektu
|
|
|
Witam to mój pierwszy post,
Niedawno mialem zlecenie zrobienia nadrukow na koszlulke, wszystko ladnie pieknie
zrobilem kilka wersji, i oddalem, po czym kumpel mi mowi ze wczesniej jak dostawal cos takiego tzn projekt w formacie cdr, otwieral Corela dawal rozgrupuj, i chwytal za jakis element i go wyrzucal poza reszte a w srodku zostawal on wyciety i przenikalo biale tlo, i ze z moim tak sie nie da, i za chiny niewiem jak to zrobic??? niby mu to potrzebne bo musi jakos naswietlac te wzrory do wydruku na koszulke, Dodaje zdjecie pogladowe.
I teraz mam zaznaczony obiekt po prawej jak widac na obrazku, chwytam go i przeciagam w prawo, a na reszczcie loga pozostaje po nim pusty odcisniety wzor.. chyba o to mu chodzi bo sam juz niewiem czy to mozliwe jest, prosze o pomoc :(
 |
|
|
|
 |
JarekDRAW

Pomógł: 93 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 10 Luty 2009, 07:07
|
|
|
Witam, zapewne kolega korzystał z funkcji Przytnij, Rozmieszczenie/Kształtowanie /Przytnij.
Przy wciśniętym shift klikasz w jeden nastepnie w drugi obiekt i dajesz przytnij.
A, konkretnie to chodzi mu o rozbiecie na kolory, do każdego koloru jest potrzebne osobne sito które należy naświetlić, do naświetlania jest potrzebna klisza taka jest właśnie czarno przeźroczysta lub wydruk na klace i wtedy masz biało czarny wydruk, w przypadku przygotowalni na tekstyliach unika się nakładania farb na siebie i dlatego robi sie właśnie wybranie.
Kurcze mam nadzieję że rozumiesz o co chodzi
Zakładam że czarny kolor zapewnia tutaj koszulka więc np. w środku tego globusu masz czarne elementy grafiki, i w przygotowaniu one właśnie muszą być białe.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
BadBoy_89
Początkujący

|
Wysłany: 10 Luty 2009, 15:43
|
|
|
| Czyli wystarczy ze to co teraz jest czarne zrobie na biale? i wyjdzie na to samo, tak koszulka jest czarna, dzieki za odpowiedz |
|
|
|
 |
JarekDRAW

Pomógł: 93 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 10 Luty 2009, 16:24
|
|
|
| BadBoy_89 napisał/a: | | Czyli wystarczy ze to co teraz jest czarne zrobie na biale |
Tak, a to co ma być pomarańczowe daj na czarno
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|