|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Corel 12 - prostowanie zdjęć |
Autor |
Wiadomość |
barteck
Początkujący
|
Wysłany: 19 Luty 2009, 21:26 Corel 12 - prostowanie zdjęć
|
|
|
Witam wszystkich jako nowy tutaj. Od niedawna zacząłem wykorzystywać dość mocno Corela w pracy, i dość dorze sobie radzę, ale napotkałem na problem, który mnie przerósł:
Mam kilkanaście zdjęć do obróbki i problem. Są to zdjęcia mebli i płytek. Są one niestety krzywe, tzn. nie zamykają się w kwadracie; dół jest wygięty trochę w "u", góra odwrotnie... W Fotoszopie jest "wypaczenie" - "distort (chyba), a co z Corelem? Jak to zrobić? |
|
|
|
|
wawel
Ekspert wawel
Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 19 Luty 2009, 21:49
|
|
|
W PP jest np tryb pochylania, tryb znieksztalcania, tryb zmiany perspektywy- te sa dostepne z gornego paska po wybraniu wskaznika obiektow (dziala do obiektow bez tla)
lub jako dodatek to np. efekty/znieksztalcenie deformacja siatki, lub efekty/efekty 3d/ wkleslosc wypuklosc.
pozdr |
|
|
|
|
barteck
Początkujący
|
Wysłany: 19 Luty 2009, 22:07
|
|
|
Dzięki za odp. Tryb zniekształcania, zmiany perspektywy - to nie pomoże. Wypukłość/wklęsłość też nie. Jutro sprawdzę "efekty/zniekształcenie deformacja siatki".
To może być to, dzięki raz jeszcze! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|