|
Wymiarowanie |
| Autor |
Wiadomość |
robee
Początkujący

|
Wysłany: 1 Marzec 2009, 10:19 Wymiarowanie
|
|
|
Witam,
pomóżcie proszę jeśli możecie...
Mam Corela 9.0 i nie wiem co jest, ale gdy chcę podać wymiar kątowy, to zamiast cyfry wskazującej na wymiar kąta pojawia mi się znak #. O co chodzi??... Grzebałem już chyba we wszystkich ustawieniach i nic... Nie mogę sobie z tym poradzić.. |
|
|
|
 |
JarekDRAW

Pomógł: 93 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 1 Marzec 2009, 20:17
|
|
|
Witam, spróbuj F8 przy odpaleniu corela to jest reset , sprawdzałem w opcjach i nie bardzo wiem w czym jest problem.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
robee
Początkujący

|
Wysłany: 3 Marzec 2009, 15:08
|
|
|
Cześć,
sprawdziłem Twoją sugestię z F8, ale nie działa... Nic się nie dzieje, Corel ładuje się bez żadnych zmian. Przy wymiarach liniowych nie ma problemu - cyfra nad linią pomiarową podaje właściwy wymiar. Przy kątach zamiast cyfry pojawia się znak krzyżyka - #. Co jest nie tak??.. Ja póki co nie mam pojęcia...
Dzięki za odpowiedź, jeśli możesz sprawdź to jeszcze..
Pozdrawiam, Robert. |
|
|
|
 |
JarekDRAW

Pomógł: 93 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 3 Marzec 2009, 16:11
|
|
|
A wyskoczyło info o resecie ?
Pozdr |
|
|
|
 |
robee
Początkujący

|
Wysłany: 4 Marzec 2009, 10:02
|
|
|
Tak, pokazało się okienko z pytaniem, czy przywrócić ustawienia fabryczne jako domyślne dla aktualnego obszaru roboczego. Kliknąłem "TAK", ale w działaniu programu nic się nie zmieniło... Wciąż mam # zamiast właściwego wymiaru kąta.
Pozdr |
|
|
|
 |
DooSHeK
Znawca

Pomógł: 9 razy Wiek: 44 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 157 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 6 Marzec 2009, 17:17
|
|
|
| nie mam juz 9 ale pokombinuj z wyborem jednostki, jak wybierzesz narzędzie to u góry na pasku powinieneś mieć różne opcje, pamietam że był taki problem w przypadku narzędzia wymiarowanie jak się wybierało mm to były krzaczki a jak milimetry to było ok (albo na odwrót) |
|
|
|
 |
|
|