|
Jak to poskładać do kupy |
| Autor |
Wiadomość |
czerwinski.m
Początkujący Made-Man

|
Wysłany: 12 Marzec 2009, 19:15 Jak to poskładać do kupy
|
|
|
Witam mam taki mały problem dostałem zamówione logo zrobione chyba w Corelu napewno jest wektorowo, Z tym tylko że nie wiem jak je poskładać do kupy, np. żebym mógł sobie wydrukować. Albo wkleić na stronę.
Chwilowo jest tak, że jak otwieram plik to tak jak by w jednym mam same kontury a w drugim wypełnienia nigdy nie miałem za bardzo nic wspólnego z Corelem dlatego piszę tu z nadzieją na pomoc.
Załączam cały plik rar z logiem może ktoś mógł by mi z tym coś zrobić i przesłać na meila.
czerwinski@made-man.pl
W załączniku jest kilka plików jednym z nich jest jpg jak to powinno wyglądać.
to jest link do załącznika \:
http://czerwinski.home.pl/paintball.rar |
|
|
|
 |
JarekDRAW

Pomógł: 93 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 12 Marzec 2009, 20:42
|
|
|
Witam, kto Tobie dał ten plik, ten kto go dał ma jeszcze mniejsze pojęcie o grafice niż ty .Podesłał Tobie bardzo marne trasowanie, nic z tym nie zrobisz trzeba to zrobić od początku.
Ewentualnie możesz importować jpg do Corela i w ten sposób to drukować .
Załączam Tobie plik Mapebitową logo wycięte w corelu.
Pozdrawiam
logo.cdr
|
Pobierz Plik ściągnięto 206 raz(y) 180.89 KB |
|
|
|
|
 |
czerwinski.m
Początkujący Made-Man

|
Wysłany: 12 Marzec 2009, 21:12
|
|
|
Że tak powiem zrobiła to babka która powiedziała, że się na tym zna i jest z tym wszystko ok. I że jak pójde do drukarni to tam będą wiedzieli co z tym zrobić. Tym czasem ja się zastanawiam czy nie zostałem o zrobiony w CH....
Ogólnie to potrzebuje tego loga a nie wiem jak mam się teraz za to zabrać.
Co do drukowania z JPG to mnie nie uszczęsliwi bo to jest troszkę ma rozmiar i nic większego z tego nie wydrukuje.
Dobra a powiedzmy, że jest to zrobione jak jest to co miał bym zrobić żeby w Corelu przekształcić to na taki sam plik jak ten .jpg co jest w rarze, tylko żeby było to .png z przezroczystym tłem o większych rozmiarach. |
|
|
|
 |
JarekDRAW

|
Wysłany: 12 Marzec 2009, 21:16
|
|
|
Jedyne wyjście to zrobić to od początku i wtedy można wszystko, już robiłem z tego png ale marnie to wyszło.Jest to po prostu zbyt małe .
pozdrawiam
logo.png
|
Pobierz Plik ściągnięto 194 raz(y) 212.94 KB |
|
|
|
|
 |
czerwinski.m
Początkujący Made-Man

|
Wysłany: 12 Marzec 2009, 21:27
|
|
|
Czyli tak żebym wiedział na przyszłość ten plik paint b.cdr to jest plik z trasowaniem ?
Zadam pytanie tak:
Co to jest w pliku: paint b.ai ktory jak otworzę w Corelu wygląda jak wypełnienie tego .cdr i czym jest paint b.cdr.
Troszkę czytałem i wiem że mogę sam z trasować automatycznie mapębitową ale to wtedy też nie zaciekawie wygląda. |
|
|
|
 |
JarekDRAW

|
Wysłany: 13 Marzec 2009, 07:38
|
|
|
| czerwinski.m napisał/a: | | czym jest paint b.cdr. |
tak jak pisałem ten plik jest efektem trasowania, i niczego więcej.Ktoś się z kimś na głowy pozamieniał mówiąc że masz plik wektorowy gotowy do druku w drukarni
. | Cytat: | | Troszkę czytałem i wiem że mogę sam z trasować automatycznie mapębitową ale to wtedy też nie zaciekawie wygląda. |
W tutorialach jest tutek o trasowanie, idzie czasami nie zły efekt wyciągnąć z trasowania
Pozdrawiam |
| Ostatnio zmieniony przez JarekDRAW 13 Marzec 2009, 09:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gleba
Fachowiec gleba

Pomogła: 9 razy Wiek: 59 Dołączyła: 23 Kwi 2007 Posty: 265 Skąd: SPA Nałęczów
|
Wysłany: 13 Marzec 2009, 08:45
|
|
|
| Jedno jest pewne , ktoś to kiedys narysował i powinien mieć w wektorach tak jak nalezy nie daj sie zrobic w konia. |
|
|
|
 |
Rosa
Fachowiec mało gramotny !

Pomogła: 19 razy Dołączyła: 01 Lut 2008 Posty: 232 Skąd: z lasu
|
Wysłany: 13 Marzec 2009, 16:45
|
|
|
| czerwinski.m napisał/a: |
Zadam pytanie tak:
Co to jest w pliku: paint b.ai ktory jak otworzę w Corelu wygląda jak wypełnienie tego .cdr i czym jest paint b.cdr.
Troszkę czytałem i wiem że mogę sam z trasować automatycznie mapębitową ale to wtedy też nie zaciekawie wygląda. |
ai. to rozszerzenie wewnętrznego formatu plików programu grafiki wektorowej Adobe Illustrator.
cdr. to format programu o którym tu mowa czyli CorelDRAW.
Bardziej złożone zdjęcia po trasowaniu - jak sam zauważyłeś - wyglądają średnio. Można ręcznie poprawić taki rysunek ale to zwykle zajmuje sporo czasu, a efekt nie zawsze bywa zadowalający. Wydaje mi się, że najlepiej zrobić tak jak proponuje Jarek. Zaimportować to zdjęcie do corela i ręcznie odrysować. |
|
|
|
 |
|
|