Przesunięty przez: JarekDRAW 4 Czerwiec 2009, 07:46 |
Yellow 14-0848 Mimosa |
Autor |
Wiadomość |
dktw
Bywalec
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Gru 2007 Posty: 47 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 16 Kwiecień 2009, 18:35 Yellow 14-0848 Mimosa
|
|
|
Witam
Kojarzy może ktoś taki kolor:
Yellow 14-0848 Mimosa
Podobno jest to jeden z nowszych Pantonów (można jakoś zaktualizować palety?), szukam bo mam przykaz użyć takiego właśnie a w domyślnych paletkach ver11 nie ma.
Będę wdzięczny za wskazówki.
pozdrawiam |
|
|
|
|
nev555
Znawca
Pomógł: 23 razy Wiek: 39 Dołączył: 17 Sty 2007 Posty: 173 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 16 Kwiecień 2009, 20:59
|
|
|
Raczej nie wiem czy da się ściągnąć paletę, pewnie tak ale trzeba by pogrzebać w najlepiej chyba na pantone.com :)
Jest jeszcze inna opcja ale trochę może na około. Wchodzisz w Narzędzia>Edytor palet i klikasz na Dodaj kolor, ustawiasz sobie jakieś wartości cmykowe (i tu przydało by się wiedzieć jakie wartości ma ten kolor) i klikasz Dodaj do palety, potem w polu Nazwa wpisujesz jak ma się kolor nazywać. Kolor zapisuje Ci się w Palety użytkownika>Niestandardowe kolory dodatkowe, bez problemu możesz go sobie wyciągnąć też na paletę domyślną. Plusem takiego zabiegu (a nie po prostu podstawienia sobie jakiegoś Pantone Yellow) jest to że teoretycznie po eksporcie do innego programu powinien on odczytać nasz utworzony kolor.
z tymi Pantone'ami to zawsze problem ;) |
|
|
|
|
dktw
Bywalec
|
Wysłany: 16 Kwiecień 2009, 22:55
|
|
|
dzięki nev555,
grzebałem na pantone.com ale nie znalazłem palet z takim kolorem, z tego do czego się dokopałem na innych forach to jest to kolor z palety do druku na ciuszkach i pantone daje jakiś programik którym można to przełożyć na np.Coated tylko jeszcze nie zassałem i nie wiem jak to dokładnie tam wygląda
ale fakt, trzeba się napocić :)
pozdrawiam |
|
|
|
|
evvka
Początkujący
|
Wysłany: 28 Kwiecień 2009, 00:44 Re: Yellow 14-0848 Mimosa
|
|
|
dktw napisał/a: | Witam
Kojarzy może ktoś taki kolor:
Yellow 14-0848 Mimosa
Podobno jest to jeden z nowszych Pantonów (można jakoś zaktualizować palety?), szukam bo mam przykaz użyć takiego właśnie a w domyślnych paletkach ver11 nie ma.
Będę wdzięczny za wskazówki.
pozdrawiam |
Może to pomoże:
http://my.opera.com/josep...our-of-the-year |
|
|
|
|
dktw
Bywalec
|