Wysłany: 10 Lipiec 2009, 08:50 TIFF z dwoma stronami?
Pytanie: Dlaczego przy eksporcie do TIFF powstaje plik, który ma 2 strony? Na obu jest to samo, zachowuje się jakby dokument PDF czy WORD - ma po prostu strony. Co gorsza otwarcie takiego pliku w innym programie graficznym kończy się błędem. Np. PhotoShop wywala informację o niespodziewanym końcu pliku. TIFa eksportuje nieskompresowanego ze standardowymi ustawieniami. Plik CDR ma jedną stronę.
Z góry dzięki za pomoc.
Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
Wysłany: 10 Lipiec 2009, 09:30
Nie wiem czy to jest ten problem bo to dot. znowu wersji x4 ale wiem ze tam byl jakis problem z otwieraniem plikow tiff w photoshop.
Rozwiazaniem bylo albo to macro http://recentfiles.netfirms.com/ lub pach do x4 ktory bodaj ten problem eliminowal z tym ze nie jestem pewny, nie majac ani pliku ani x4 czy napewno o to chodzi.
pozdr
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 13