|
problem z interpunkcją itd |
| Autor |
Wiadomość |
Dz
Początkujący

|
Wysłany: 14 Sierpień 2009, 10:35 problem z interpunkcją itd
|
|
|
Witam
mam nastepujący problem. Wpisując np nazwę ulicy, a potem kropkę Corel dodaje mi więcej kropek i przestawia kolejność liter. wygląda to tak (u góry właściwy układ tekstu, wklejony z notatnika, a poniżej to samo wpisane w cdr):
http://i3.photobucket.com...k/ulbrzeska.jpg
problem ten miałem na cdr11, czego można by się spodziewać po tej wersji, ale okazało się, że to się powtarza również w x4.
będę wdzieczny za jakąś receptę, bo domyślam się, że nie jestem odosobniony z tym problemem;)
pozdrawiam! |
|
|
|
 |
nev555
Znawca

Pomógł: 23 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Sty 2007 Posty: 173 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 14 Sierpień 2009, 10:53
|
|
|
Ja z reguły mam wyłączone wszelkie autokorekty bo częściej denerwują niż pomagają.
Jeżeli wyłączysz Opcje>obszar roboczy>tekst>szybkie sprawdzanie>zamiana tekstu podczas pisania to powinno pomóc, chyba :)
Możesz też wyrzucić ten wyjątek w tej tabelce poniżej, też chyba :) |
|
|
|
 |
marol2
Fachowiec HANYS

Wersja CorelDRAW: x3 i x6
Pomógł: 35 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 206 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 17 Sierpień 2009, 10:06
|
|
|
| racja, jest to denerwująca, trzeba odznaczyć wszelkie korekty i sprawy auto w opcjach tekstu |
|
|
|
 |
Highflyer
Praktyk

Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 75 Skąd: Z domu
|
Wysłany: 20 Sierpień 2009, 11:17
|
|
|
| Jak dla mnie to wystarczy tylko na liscie autokorekty poszukac wyrazow, do ktorych te kropki sa dodawane, najczesciej sa to skroty (np.: m.in., prof., itp.) i je usunac aby Corel nie robil poprawek automatycznie. Nie ma sensu wylaczac calej autokorekty, bo moze byc przydatna niekiedy:) |
|
|
|
 |
|
|