|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
PROBLEM z przekształceniem w mapę bitową |
| Autor |
Wiadomość |
mauro999
Początkujący

|
Wysłany: 24 Październik 2009, 17:57 PROBLEM z przekształceniem w mapę bitową
|
|
|
A więc tak: zrobiłem sobie plakat w corelu (wersja X4), chcę teraz swoje "dzieło" przekształcić w mapę bitową i trochę podrasować w photoshopie, wchodzę do menu "mapy bitowe" i klikam "przekształć w mapę bitową", ustawiam rozdzielczość, tryb kolorów itd po czym klikam OK i wyświetla się komunikat: "obiekty znajdujące się w warstwach nie przeznaczonych do drukowania nie mogą zostać przekształcone w mapy bitowe" i tu się zaczyna mój problem, bo ni czorta nie wiem o co tu chodzi, nieaktywna jest też opcja eksportowania. Myślałem, że może coś jest nie tak z programem, więc spróbowałem na wersji 11, ale tam ta sama sytuacja. Domyślam się, że coś jest z moim plakatem nie tak, ale sam do tego nie dojdę co tam źle zrobiłem, także bardzo proszę o pomoc
z góry wielkie dzięki ;) |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 24 Październik 2009, 18:05
|
|
|
masz jakis element w projekcie na warstwie na ktorej masz wylaczona opcje drukowania - ikona drukarki - trzeba wlaczyc albo przeniesc na warstwe z wlaczona drukarka.
pozdr. |
|
|
|
 |
mauro999
Początkujący

|
Wysłany: 25 Październik 2009, 09:27
|
|
|
| Oo o to chodziło, teraz działa, dzięki bardzo ! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|