|
Jak wydrukować napis w Corelu jako kontur litery? |
| Autor |
Wiadomość |
miros54
Początkujący

Wiek: 71 Dołączył: 12 Lis 2009 Posty: 2 Skąd: Gdynia/Londyn
|
Wysłany: 13 Listopad 2009, 00:47 Jak wydrukować napis w Corelu jako kontur litery?
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie,
Prosze poradę jak wydrukować napis utworzony w Corelu tak, aby litery drukowane były jako cieńki kontur poszczególnych liter.
Z braku finansów chcę w ten sposób pomóc sobie w wykonaniu napisu na folii przylepnej. Krótko mówiąc, po wydrukowaniu napisu na folii muszę go wyciąć ręcznie. Wymagana jest jak najcieńsza linia konurowa tak drukowanych liter.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gleba
Fachowiec gleba

Pomogła: 9 razy Wiek: 59 Dołączyła: 23 Kwi 2007 Posty: 265 Skąd: SPA Nałęczów
|
Wysłany: 13 Listopad 2009, 07:59
|
|
|
do napisu dodaj kontur-rozgrupuj (shitf+ctrl+q) usuń litery - kokntur w ustawieniach piorka wlasowaty w moim corelu to 0.04
corel.rar
|
Pobierz Plik ściągnięto 396 raz(y) 8.04 KB |
|
|
|
|
 |
michw [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Listopad 2009, 10:33
|
|
|
Witam...
Moim zdaniem powinieneś jednak pomyśleć o bezpośrednim wycięciu liter na ploterze.... Koszty takiej usługi obecnie są śmieszne. Przynajmniej u mnie. Jak zliczysz koszty druku, pracę jaką włożysz i efekt wycinania ręcznego, to chyba nie ma się nad czym zastanawiać. |
|
|
|
 |
miros54
Początkujący

Wiek: 71 Dołączył: 12 Lis 2009 Posty: 2 Skąd: Gdynia/Londyn
|
Wysłany: 13 Listopad 2009, 15:06 Dzięki wielkie
|
|
|
Dziękuję kolego za szybkie podpowiedzi . Problem polega na tym, że mieszkam i żyję w Londynie a co za tym idzie cena takiej usługi na plotterze to wydatek ok. 120 - 159 funtów. Pewnie mógłbym zrobić projekt, wysłać go do Polski i tam zlecić tę usługę w jakimś zakładzie. I pewnie tak się to skończy. Najważniejsze dla mnie jest jednak wykonanie poprawnego projektu (z różnymi alternatywnymi rozwiązaniami). A tu potrzebna jest mi fachowa pomoc na którą liczę i dziękuję. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
michw [Usunięty]
|
Wysłany: 13 Listopad 2009, 22:51
|
|
|
No to trochę tam taka usługa kosztuje W Polsce to koszt w zależności od firmy, ale ogólnie to ok 25zł m2... nie wiem czy nie byłoby taniej wykonać tego w Polsce i zapłacić za przesyłkę przy cenach z Londynu... Cena mnie powaliła... |
|
|
|
 |
gleba
Fachowiec gleba

Pomogła: 9 razy Wiek: 59 Dołączyła: 23 Kwi 2007 Posty: 265 Skąd: SPA Nałęczów
|
Wysłany: 17 Listopad 2009, 09:24
|
|
|
| Nic tylko wycinać i wysyłać do Londynu ehhh życie. a tak na poważnie służe wszelka pomocą mogę wycinac i wysylać nawet do Londynu |
|
|
|
 |
|
|