witam
w pracy zostałem "zmuszony" na zmiane pchotoschopa na CPP i mam problem podczas pracy na zdjeciach niskiej rozdzielczości (96dpi) a dokładnie ich zniekształczniu barzdzo wyraznie tracis sie ostrość/jakość zdejć - to samo zdjece w taki sam sposób pozniekształcałem na domowym pchotoshopie i nie zauwazyłem takich wielkich strat jakosci.
Moze ktos cos wie na temat ustawienia phopto-painta by zaradzic takim problemom
w pracy zostałem "zmuszony" na zmiane pchotoschopa na CPP
Gratuluje Nie wiem co to za rodzaj pracy ale rozumiem problem.
lechnik napisał/a:
... a dokładnie ich zniekształczniu barzdzo wyraznie tracis sie ostrość
Moze ktos cos wie na temat ustawienia phopto-painta by zaradzic takim problemom
Nie podajesz dokladnych parametrow zdjecia i konkretnych operacji, moglbym sprawdzic u siebie czy jest podobnie.
Jesli natomiast nie jest to zalezne od wersji CPP to zostaje albo:
- znieksztalcac na wiekszej rozdzielczosci a potem zmniejszyc (choc i po tym zmniejszeniu bedzie pewne zmiekczenie)
- wyostrzyc po wykonanej operacji
- sprawdzic darmowego gimpa
- wykazac w pracy ze do pewnych prac bedzie niezbedny produkt Adobe, i np: koszt photoshop elements to 1/10 ceny pelnego ale 80% funkcjonalnosci. Jest tez duzo rozszerzen ktore zwiekszaja mozliwosci programu. Choc o cmyku mozna zapomniec. Podgladzie cmyk, wlasnych akcjach, choc jest mozliwosc uzycia akcji zrobionych w pelnym ps. i paru jeszcze innych rzeczach.
pozdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 11