|
Jak założyć dwa elementy na ich końcach. |
| Autor |
Wiadomość |
Shakal221
Początkujący

|
Wysłany: 27 Styczeń 2010, 12:55 Jak założyć dwa elementy na ich końcach.
|
|
|
Witam.
Jak założyć na siebie dwa obiekty tak aby jeden na drugim"wisiał". Podaje link z literakami S i chcem jedną za drugą zaczepić. Jak to zrobić w corelDraw 12?
http://img198.imageshack.us/img198/4153/aaaqr.jpg
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
roland

Wersja CorelDRAW: X6
Pomógł: 58 razy Wiek: 59 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 607 Skąd: Opole
|
|
|
|
 |
Shakal221
Początkujący

|
Wysłany: 27 Styczeń 2010, 14:30
|
|
|
| O super ;) Wielkie dzięki za pomoc ;) |
|
|
|
 |
Shakal221
Początkujący

|
Wysłany: 27 Styczeń 2010, 15:05
|
|
|
| Mam tylko jedno pytanie. Na przykładzie w pewnym momencie jest " wciśnij + aby skopiować obiekt " czy coś takiego. O co z tym chodzi bo po gumce jak robie przytnij i wywalam te czerwone kółko ( najpierw robiłem jak w przykładzie ) te kółko robie na zielono biore przesuń pod spód i nic się nie dzieje. Kółko zielone nie zachodzi w żółte. Oraz chyba tego sposobu nie można użyć do obiektów zrobionych jak ja mam te literke S, pokazuje się napis ( nie można użyć gumki do tego obiektu ). |
|
|
|
 |
roland

|
Wysłany: 27 Styczeń 2010, 15:47
|
|
|
| Kiedy wciskasz "+" (ale tylko ten z prawej strony klawiatury - numeryczny) tworzy się kopia aktualnie zaznaczonego obiektu. A kopię obiektu tworzysz, aby móc ją "wygumować", a później po przycięciu - usunąć (kopia jest tylko obiektem pomocniczym) |
|
|
|
 |
Shakal221
Początkujący

|
Wysłany: 27 Styczeń 2010, 16:57
|
|
|
| Hmm, szkoda ale nie wiem czemu efekt końcowy zawsze jest u mnie inny. Wycinają się miejsca tam gdzie jeden obiekt leżał na drugim i przez to opcja przesuń pod spód nie działa ( nie ma gdzie go niżej przeusąć ). Czemu nie usuwa mi się tylko ten fragment który zagumkowałem. Obiekty kopuje normalnie klawiszami rl ( ctrl + c, ctrl + v ) i wszystko jest niby ok do momentu gdy wygumkuje i wtedy zaznaczam wszytkie obiekty, kompozycja, przytnij, zaznaczam tą kopie która była gumkowana, usuwam ją, kółko pod nią zmieniam na inny kolor i biore przesuń pod spód i nic a gdy odsune od siebie elementy widać ze usuneło się to gdzie się schodziły. Co robie źle? |
|
|
|
 |
roland

|
Wysłany: 27 Styczeń 2010, 21:18
|
|
|