|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Wyróżnienie obszaru na mapie |
| Autor |
Wiadomość |
maxon
Początkujący

|
Wysłany: 27 Marzec 2010, 17:14 Wyróżnienie obszaru na mapie
|
|
|
Witam wszystkich użytkowników,
Mam pytanie. Mianowicie mam skan mapy, na których chcę wyróżnić obszar jednej dzielnicy. Chcę to zrobić tak, żeby dana dzielnica była wyrazista, zaś reszta obszaru jakby lekko za mgłą, nie tak bardzo przezroczysta. Mógłby mnie ktoś wesprzeć w tym jak to zrobić?
Dziękuję z góry za pomoc
Pozdrawiam
P.S. Mam nadzieję, że w dobrym dziale założyłem wątek, chociaż nie wiem czy nie trzeba tego robić w CorelDRAW. W każdym razie przepraszam za błąd i proszę o przeniesienie gdyby był źle umieszczony |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 29 Marzec 2010, 11:41
|
|
|
Trzeba nalozyc maske na obszar wyrazny potem ja odworocic - dopelnienie maski i na tym obszarze zastosowac np. rozmycie z efektow. Badz dac wypelnienie w jakims jasnym kolorze z niskim parametrem krycia.
pozdr. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|