|
uruchamianie corela 9 -wersja działajaca z pendriva |
| Autor |
Wiadomość |
smmarcin
Początkujący smmarcin

|
Wysłany: 8 Kwiecień 2010, 11:57 uruchamianie corela 9 -wersja działajaca z pendriva
|
|
|
Witam serdecznie
Mam problem z Corelem 9 i chciałem prosić o pomoc w jego rozwiazaniu.
Otórz:
mam wersję corel9 taka która dziala bez instalowania programu np prosto z pendriva.
W domu na prywatnym komputerze program działa bez problemów natomiast problem pojawia sie w pracy ponieważ w pracy nie mam dostepu do dysku C tzn. mam, ale ograniczony dostep do tej partycji.
Program sie uruchamia ale w momencie gdy chcę otworzyć lub zapisac rysunek w innym miejscu (np na dysku D, E czy F do których mam pełny dostęp) to program się od razy zawiesza i wyskakuje komunikat: instrukcja spod "0x73d611c7" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x00000004". Pamiec nie moze być "read". podejrzewam, że program korzysta z pewnych zasobów na C i dlatego tak sie dzieje. Jezeli jest jakiś sposób żeby to obejść to bardzo proszę o radę. Nadmieniam, ze jezeli wystarczylo by udostepnic jakas sciezke do plików na C to informatyk w firmie mi to zrobi tylko muszę wiedzieć dokladnie z jakiej sciezki i do jakich zasobów corel się odwołuje.
Z góry dziekuję i pozdrawiam |
|
|
|
 |
lechnik
Doradca

Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Gru 2009 Posty: 143 Skąd: gliwice
|
Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 11:20
|
|
|
hmm - takimi wersjami progamów bywa róznie zaleznie ko i jak go ktos przerabiał - podejrzewam ze wystarczy byś w domu (lub tam gdzie masz pełny dostep do C) cos zpisał na innej partycji niz C (a na pendku ci zpisze ze ostatnia lokalizacja to np D)- corek z załozenia odwołuje sie do ostatniej lokalizacji. Jezlei to nie rozwiarze twojego problemu musisz niestety sam sprawdzic u siebie po odpaleniu korka gdzie on cos wpakował na C (zle zrobiona wersja portable bedzie sie odwoływac do konkretnych katalogówe)
ps
nie na temat - bedzie spam
mój 100 post stawiam wsztkim ślaski napój na "K"
dla goroli tłumacznie
slaski napój na "K" to - Krzynka Piwa - |
|
|
|
 |
smmarcin
Początkujący smmarcin

|