Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
brak czcionek
Autor Wiadomość
salonjarek
Początkujący

Wysłany: 21 Sierpień 2006, 21:04   brak czcionek

w pirackiej wersji 9 miłem tyle czionek ze cieszko było wybrac .Dzis kupiłem legalną wersje 12 corela i jestem gozej nisz rozczarowany miała byc lepsza do 9 a tu marny instalator po instalacji okazuje się ze czionek jest jak na lekarstwo. Są ale na płycie a ja niewiem jak je wcisnoc do tego drania

anonymus
[Usunięty]

Wysłany: 22 Sierpień 2006, 00:41   

Albo za pomocą corelowskiego Bitstream Font Navigator (masz na CD) albo standardowo: Ustawienia/Panel Sterowania/Czcionki. W tym pierwszym przypadku masz dużą większą kontrolę nad tym co robisz...

kaszubb
Początkujący

Wysłany: 25 Marzec 2010, 12:17   

Wiem, że to strasznie stary temat, ale podpinam się, ponieważ mam podobny problem.
Sprawa dotyczy Corel 9.0; Nagle zniknęły mi z Corela czcionki Type1 i OpenType (True Type widzę).

Próbowałem dodawać czcionki przez Font Navigatora, coś tam się dzieje, niby instaluje, ale wciąż ich nie widać w Corelu. W programach Adobe są widoczne normalnie.

Co się stało?

kaszubb
Początkujący

Wysłany: 21 Kwiecień 2010, 10:39   

Przepraszam, że sam odświeżam temat, ale wciąż nie mogę sobie z tym poradzić.
Reinstalacja Corela nie pomaga. Próbuję isntalować czcionki poprzez FNavigatora, coś się dzieje, ale czcionki nie pojawiają się w prawym oknie i nie ma ich wciąż w Corelu.
W programach Adobe są widoczne. Są widoczne również w Panel Sterowania/Czcionki. Czy ktoś jest w stanie pomóc?

wawel 
Ekspert
wawel

Wysłany: 21 Kwiecień 2010, 16:55   

zapytaj tu
http://coreldraw.com/forums/

Odpowiedz do tematu