|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Dziwne kolory |
Autor |
Wiadomość |
darkon
Początkujący
|
Wysłany: 20 Luty 2007, 15:42 Dziwne kolory
|
|
|
Witam wszystkich. Moja zabawa z Corelem trwa dopiero od kilku dni, posiadam wersje 12pl. Mój problem jest nastpujcy: kiedy zaimportuje do Drava dowolny plik jpg jego kolory sa niepoprawne, dominujcym jest bardzo jaskrawy zielony, pokrywa on okolo 90% zdjcia. Wczesniej bylo poprawnie, ale w trakcie poznawania programu cos wcisnolem, niestety nie wiem co. Moge przeinstalowa program, ale chciaBbym wiedzie co zrobiBem i jak to naprawic. Je|eli to mo|liwe to prosz o pomoc[/list][/fade] |
|
|
|
|
anonymus [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Luty 2007, 17:14
|
|
|
:Tutaj: jest prawdopodobnie rozwiązanie...
A te jaskrawozielone kolory to po prostu zaznaczona opcja "Sygnalizuj kolory niedrukowalne" (ikonka kolorowego koła barw z wykrzyknikiem, którą można przeciągnąć na swój pasek narzędziowy). Możesz ją wyłączyć wchodząc w: "Narzędzia" -> "Zarządzanie kolorami" -> "Profil ogólny" - klikaj na ikonę monitora, nie na rozwijalny pasek. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|