|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Styl napisów, którego nie da się zmienić??? (X4) |
| Autor |
Wiadomość |
SnookDogg
Bywalec

|
Wysłany: 15 Czerwiec 2010, 23:30 Styl napisów, którego nie da się zmienić??? (X4)
|
|
|
Witam ponownie!
Pojawił się nowy problem. Mimo kilku godzin poświęconych na znalezienie jego źródła nic nie udało mi się osiągnąć... ale do rzeczy...
10 stron wcześniej stworzonego dokumentu, który mam przetłumaczyć. Istniejące w nim znaki i litery są zamienione na krzywe i nie mogę z nich skorzystać. Podczas pisania w tym dokumencie i przenoszenia tekstu z innych dokumentów litery i znaki zawsze zamieniają się na takie co mają tylko kontury bez wypełnienia, mimo tego, że we właściwościach wypełnienie jest ustawione na jednolite a konturów brak. Narzucanie innych stylów nie pomaga. Mogę zmieniać tylko podstawowe właściwości tekstu (rozmiar, czcionkę, wyrównanie...).
Podejrzewam, że ma to coś wspólnego z ustawieniami danego dokumentu, których nie umiem rozpoznać lub znaleźć. Miałem już raz taką sytuację i poradziłem sobie wtedy tak, że stworzyłem nowy arkusz i kopiowałem do niego wszystkie strony po kolei. Z racji, że nie mam za dużo czasu teraz też tak zrobię, ale chciałbym wiedzieć jak sobie z tym radzić na przyszłość.
Mam X4
Z góry dziękuję! |
|
|
|
 |
Sponsi
Profesjonalista

Pomógł: 11 razy Dołączył: 26 Lis 2007 Posty: 482 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 16 Czerwiec 2010, 04:28
|
|
|
Da radę zapodać próbkę?
Najlepiej w CDR, też mam X4 i mogę kuknąć. |
|
|
|
 |
SnookDogg
Bywalec

|
Wysłany: 16 Czerwiec 2010, 22:29
|
|
|
Już pokopiowałem wszystkie strony do innego arkusza i nadpisałem tamten plik :/
Może dopiero jak trafię na następny...a to trochę potrwa. Poza tym nie mogę wysyłać oryginalnych plików a wychodzi na to że to byłaby jedyna możliwość...szukając próbki znalazłem buckapa pliku z którym miałem takowe problemy wcześniej. Mimo, że zawartość jego była w 100% taka sama jak w pliku oryginalnym to już ten problem w nim nie występował. Oryginalne pliki są zapisane w innej wersji formatu pliku niż moje sejwy.
...hmm...może wystarczy po otwarciu pliku z takim problemem nadpisać go raz (zmieniając wersję formatu pliku na 14) i problem z głowy :]
Jak tylko trafię znowu na taki plik to spróbuję tej metody i opiszę wrażenia ;] |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|