do ocenki |
Autor |
Wiadomość |
loret
Początkujący
Wiek: 53 Dołączył: 03 Mar 2010 Posty: 9 Skąd: Kraków/podgórze
|
Wysłany: 23 Lipiec 2010, 20:49 do ocenki
|
|
|
loga
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
|
Artur Miernik
Pomógł: 49 razy Wiek: 52 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 25 Lipiec 2010, 12:25
|
|
|
Na plus:
- duże wyczucie koloru i struktur,
- przyzwoite wyczucie proporcji i formy.
Na minus:
- brak wiedzy literniczej,
- brak wyczucia pustej przestrzeni i świateł.
Jeśli rzeczywiście potrzebujesz przykładów i ciut dokładniejszych wyjaśnień - mogę je podać.
Rynek:
Logo, to jeden z trudniejszych tematów grafiki reklamowej - właściwie - jej "święty Graal". Dobrze zrobiony znak to niekiedy bity tydzień siedzenia nad jego formą. Do tego dochodzi dokumentacja. Logo + dokumentacja, to zazwyczaj 3-5 tysięcy zł na rękę. Od tylu zaczyna się rozmowę. Przedstawione znaki można oferować za 300 zł.
Natomiast nie twierdzę, że na takie wyroby nie ma miejsca na rynku. |
|
|
|
|
jagna
Jagna
Pomogła: 13 razy Wiek: 50 Dołączyła: 17 Paź 2006 Posty: 478 Skąd: Australia
|
Wysłany: 26 Lipiec 2010, 00:30
|
|
|
Zgadzam się z Arturem - typografia się kładzie - mieszasz zupełnie różne style (szczególnie to na torbie). Wiele się dzieje na stronce z podkładem także fonty zostaw może proste (beszeryfowe) Może zamiast times-a użyj arial.
Znaki firmowe (logo) - myślę, że zapożyczyłeś z netu dla ilustracji (?) bo większość już znam.
Ogólnie stronka ma duży potencjał i po kilku szlifach myślę, że będzie bardzo profesjonalnie wyglądać. Koniecznie wstaw końcowy produkt:)
powodzenia |
|
|
|
|
1cm
Profesjonalista
Pomógł: 16 razy Dołączył: 23 Lip 2008 Posty: 331 Skąd: Opole
|
Wysłany: 26 Lipiec 2010, 12:09
|
|
|
Obrazki może nawet ładne, ale bardzo oczywiste i mało oryginalne.
Nie napiszę jak Jagna, że już je gdzieś widziałem tylko, że nie różnią się od tych jakich w sieci pełno. Twoje dodatkowo są fatalnie prezentowane. Na ciemnej "tapecie" z niepotrzebnym cieniem. Pomyśl też nad przekazem czy symboliką znaków. To, że stomatolog to ząb, a Home to home to oczywista oczywistość, ale mimo braku kreatywności to i tak lepsze niż nieczytelny bohomaz nad eurogroup czy postaci odwrócone do siebie plecami (ForumPracy).
Żeby nie było tak srogo napiszę, że book reader w tym zestawieniu "rządzi" i bardzo mi się podoba.
pzdr. |
|
|
|
|
Amadeuss
Praktyk
Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Cze 2010 Posty: 86 Skąd: Polska
|
Wysłany: 11 Sierpień 2010, 10:01
|
|
|
no nie wiem, jak dla mnie nie-experta prace są naprawdę fajne i myslę że włożóno tam dużo pracy .... pozdrawiam |
|
|
|
|
|