Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak zrobić szablon i tło-kompletnie zielony
Autor Wiadomość
audi15
Początkujący

Wysłany: 15 Październik 2010, 15:22   Jak zrobić szablon i tło-kompletnie zielony

Heja;- )Mam do was forumowicze kilka pytań lub wyświadczenie drobnej przysługi.Mianowicie mam do was następujące pytania.:
1.Czy robiąc szablon zastępuję automatycznie tło strony www?
2.Czy byłby ktoś w stanie mi wytłumaczyć i udzielić skazówek jak zrobić grafikę na strone www? LUB>
3.Czy byłby ktoś w stanie zrobić w własnej woli grafikę na strone www?
Jestem kompletnie zielony.Dopiero co zaczynam zabawę z Corelem X4 i już mi się strasznie podoba ten programik ;- ).Pomóżcie i mnie! Jak coś to najlepiej pisać na GG:7547283

UWAGA!W zamian za zrobienie grafiki oferuje DARMOWĄ REKLAMĘ DLA CB na mojej przyszłej stronie www!!!

pierog 
Znawca

Wysłany: 17 Październik 2010, 23:15   Re: Jak zrobić szablon i tło-kompletnie zielony

audi15 napisał/a:
Heja;- )Mam do was forumowicze kilka pytań lub wyświadczenie drobnej przysługi.Mianowicie mam do was następujące pytania.:
1.Czy robiąc szablon zastępuję automatycznie tło strony www?
2.Czy byłby ktoś w stanie mi wytłumaczyć i udzielić skazówek jak zrobić grafikę na strone www? LUB>
3.Czy byłby ktoś w stanie zrobić w własnej woli grafikę na strone www?
Jestem kompletnie zielony.Dopiero co zaczynam zabawę z Corelem X4 i już mi się strasznie podoba ten programik ;- ).Pomóżcie i mnie! Jak coś to najlepiej pisać na GG:7547283

UWAGA!W zamian za zrobienie grafiki oferuje DARMOWĄ REKLAMĘ DLA CB na mojej przyszłej stronie www!!!

Corel to program stworzony do robienia projektów na potrzeby druku a nie do robienia stron WWW. Od tego są inne programy tj.Photoshop + Dreamweaver(do kodowania stron) lub jak kto woli "notatnik" ,oczywiście corelem na upartego też dałoby rade zrobić szablon czy layout ,ale nie polecam.

wawel 
Ekspert
wawel

Wysłany: 18 Październik 2010, 07:50   

Pierog ma troche racji ale nie do konca, bo w tych programach wszystko sie zmienia...
Do Corela X5 dolozono program swish w ktorym strone mozna spokojnie zrobic, a w wersji premium dodano jeszcze osobne narzedzie Corel Website Creator. To narzedzie ma byc tez dostepne osobno... do kupienia poza wersja premium.

Natomiast co do samej grafiki bez kodowania to w Corelu robia takie rzeczy rowniez osoby z tego forum, uzywaja albo drawa albo photopainta. Skoro ludzie uzywaja darmowego gimpa czy inkscape to nie dziwi ze potrafia uzywac rowniez i Corela z dobrym skutkiem.

Akurat w temacie tworzenia stron www, to nie ma takiego problemu i majac nawet te gorsze programy i proste typu notatnik, ked itp strone mozna zrobic.

pozdr.

Odpowiedz do tematu