|
Podgląd kolorów |
| Autor |
Wiadomość |
eSeL
Początkujący

|
Wysłany: 18 Październik 2010, 20:22 Podgląd kolorów
|
|
|
Szanowni Państwo!
Mam problem z Corelem X4 - przy eksporcie projektu do PDF doszło do zmiany sposobu symulacji kolorów w programie. Obecnie mam wyświetlanie typu Windows (mnóstwo błękitu i różu jak w sklepie z zabawkami) i za diabła nie mogę przywrócić symulacji corel'owskiej. Z niewiadomych przyczyn opcja stała sie nieaktywna (pole wyboru niepodświetlone) i nie mogę przywrócić stanu porządanego (patrz załącznik).
Przy eksportowaniu rozwinąłem tylko zakładkę opcji eksportu do PDF - bez zmieniania niczego - kliknąłem "zapisz". W tym momęcie doszło do zmiany kolorów w palecie. Eksport powiódł się (to znaczy w pdf kolory były takie jak corelowskie) ale następne eksporty raz dają "żarówiaste" windowsy a raz płaskie kolory z CMYK.
Raz juz miałem identyczną sytuację, wstyd się przyznać nie pamiętam jak z niej wybrnąłem.
Proszę o pomoc, bardzo chętnie poznam przyczynę.
Pozdrawiam!
Bez tytułu.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 194 raz(y) 68.09 KB |
|
|
|
|
 |
nev555
Znawca

Pomógł: 23 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Sty 2007 Posty: 173 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 19 Październik 2010, 11:10
|
|
|
| Spójrz do Narzędzia>Zarządzanie kolorami, myślę że tam powinieneś szukać rozwiązania. |
|
|
|
 |
eSeL
Początkujący

|
Wysłany: 19 Październik 2010, 13:06
|
|
|
No w ten sposób można się poratować co i zrobiłem, wolał bym jednak aby odblokowała się opcja przełączająca sposób symulowania kolorów.
Mam system Vista(Wiśta-Wio jak mawiają woźnice). Może to coś na styku system-corel zaiskrzyło??? |
|
|
|
 |
|
|