|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
kto mi wytłumaczy |
| Autor |
Wiadomość |
didado23
Bywalec

|
Wysłany: 14 Grudzień 2010, 13:58 kto mi wytłumaczy
|
|
|
| Witam , mam pytanie do pomagających mi już niejednokrotnie forumowiczów:) Otóż jak wyeksportować plik z corela 9 do jpg, tak aby rozmiar był identyczny jak w corelu. Próbowałem wszystkiego, ale jp jest zawsze wizualnie większy. Proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
s-p-i-n

Pomógł: 192 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1484 Skąd: opolszczyzna
|
Wysłany: 14 Grudzień 2010, 14:29
|
|
|
| Jak narysujesz sobie kwadrat 50x50 mm i da eksport do jpga to jak dasz w rozmiarze milimetry to musi Ci pokazac 50x50 mm niema innej opcji. |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 25 Grudzień 2010, 10:20
|
|
|
Jaja sobie robicie?
Eksport do jpg standardowo jest w skali 1:1. Oznacza to ni mniej ni więcej tylko to, że jak taki jpg importujesz do Corela to będzie miał ciągle mniej więcej taką samą wielkość jak przed eksportem, choć najczęściej o jakiś ułamek różną od oryginału. Nie zagłębiałem się z czego to wynika, przypuszczam, że przyczyna może leżeć w konwersji jednostek? Co do wyświetlania, to prawdę mówiąc nie bardzo wiem o czym mówisz? Wyświetlany w Corelu jest mniejszy od tego wyświetlonego w jakiejś przeglądarce grafiki? Każda wyświetla po swojemu, do tego dochodzą ustawienia monitora, itp. Tak na marginesie jeśli nic nie przestawiałeś w Corelu i ustawisz powiększenie na 100%, to na pewno zdziwią Cię wyniki takiego eksperymentu. Swoją drogą większy problem miałbyś gdyby obrazki zawsze wyświetlały się w sakli 1:1, ciekawe jak oglądałbyś grafikę 40x40m? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|